x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Televiziunea copiilor

Televiziunea copiilor

de Anca Nicoleanu    |    10 Mar 2011   •   21:49
Televiziunea copiilor

155737-03-07tv-23.jpg„Televiziunea Copiilor” începe pe 19 martie, la TVR 1, de la 10:35, avându-i printre protagonişti pe co­piii lui Dan Bittman, Robert Turcescu şi Daniela Nane. „Pentru început este o televiziune în televiziune, adică o emisiune care are în prim plan ideea unei televiziuni a copiilor. Aceasta nu în­seamnă că nu cred că este nevoie chiar de un canal de televiziune dedicat copiilor, un loc în care aceştia să îşi poată manifesta talentul, creativita­tea. Nu dorim neapărat să ne jucăm de-a televiziunea, dar vrem să creăm mo­dele pentru copii şi, de ce nu, pentru viitor adevăraţi profesionişti de televi­ziune”, explică Titus Munteanu, reali­za­torul emisiunii. „Televiziunea copii­lor” va avea ştiri, sport şi meteo, reporteri spe­ciali pentru interviuri cu perso­nalităţi, o rubrică de invenţii pentru co­pii şi invenţii realizate de copii, un con­curs de muzică uşoară, dar şi o com­­pe­tiţie a animalelor de companie, o ru­brică intitulată „Două greşeli în do­uă minute” şi o alta, „Reporter ju­nior”, la care pot participa toţi copiii, tri­miţând pe adresa televiziunii instantanee amuzante sau reportaje inedite.

 55 DE COPII. Din aproximativ 350 de copii care s-au prezentat la preselec­ţii, au fost aleşi pentru echipa „ştirişti­lor şi prezentatorilor” aproxi­ma­tiv 20 de copii, iar pentru divertisment, în jur de 35, având în vedere că în cadrul concursului muzical juriul va mai eli­mina o parte din concurenţi.  Printre ei se află şi copiii unor cele­bri­tăţi au­toh­tone. „La prese­lec­­ţie am ţinut cont de felul în care s-a prezentat fiecare concurent şi în nici un caz nu a contat că ar fi fiul sau fiica vreunei persoane cu statut de vedetă. Ţin prea mult la acest proiect şi la etica profesională ca să nu fac nici un fel de compromisuri. Ioana Turcescu a făcut parte, împreună cu Codrin Nane, dintr-o formaţie de tea­tru. Ei s-au prezentat foarte bine şi au trecut cu brio testele impuse în stu­­dioul de ştiri. Pe Alex Bittman îl pa­sio­nează roboţii şi tehnica, în ge­ne­ral, astfel încât el va da explicaţiile în ca­drul ştirilor cu subiecte tehnice într-o manieră specială, pe înţelesul şi pla­cul copiilor”, a precizat realizatorul.

 DOUĂ LUNI DE REPETIŢII. Pentru ştiri, pregă­ti­rea copiilor este asigurată de Monica Ghiurco, de coregrafie se ocupă Ioa­na Macarie, iar Titi Băl­teanu şi Călin Guşe asigură pregătirea muzicală. „Încercăm să solicităm copiii cât mai mult în afara programului de şcoală. Este un capitol mai complicat, având în vedere că mulţi mai au şi alte activităţi extraşcolare. De regulă, repetăm cu «ştiriştii şi prezentatorii» într-o zi din săptămână şi cu divertis­mentul într-o alta, asta şi în funcţie de studiou­rile disponibile din TVR. Ziua de bază este duminica – atunci repe­tăm opt-no­uă ore, de dimi­neaţa până spre seară, cu ambele grupuri. Acest program îl avem de două luni.” Şi alţi copii talentaţi îşi pot găsi locul la „Televiziunea Copiilor”, ne asi­gură Titus Munteanu: „Echipa forma­tă acum, la debutul emisiunii, este o echi­pă de ba­ză, lângă care se pot ală­tu­ra şi alţi co­pii, în urma viitoarelor preselecţii”.

×
Subiecte în articol: arte mass-media