x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Vanghelie şi Băsescu, premiaţi de Caţavencu

Vanghelie şi Băsescu, premiaţi de Caţavencu

de Anca Nicoleanu    |    24 Noi 2010   •   19:11
Vanghelie şi Băsescu, premiaţi de Caţavencu
Sursa foto: Bogdan Stamatin/Mediafax

139155-4686648-mediafax-foto-bogdan-stamatin.jpgTraian Băsescu, Crin Antonescu, Gigi Becali au fost premiaţi, pe 23 noiembrie, la balul Academiei Caţavencu, desfăşurat la The Ark din Capitală, sub titlul “Ieşi afară, criză ordinară”. Puţini au fost politicienii care au dat curs invitaţiei caţavencilor: Victor Ponta, Marian Vanghelie, Gyorgy Frunda, Adriana Săftoiu, Sever Voinescu, şi mai mulţi artişti: Horia Moculescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, Maria Dinulescu, Toni Grecu, Ioana Moldovan, Nae Caranfil. Maestrul de ceremonii Ioan T. Morar a specificat în deschiderea “ostilităţilor” că “academicienii” şi-au cedat salariile pe câteva luni pentru organizarea balului.

Preşedintele ţării a fost premiat, în lipsă, la Categoria “Din puţul gândirii”, pentru afirmaţia “Nu am nimic cu pensionarii. Dimpotrivă”, şi la Categoria “Lectura nu ştie carte”, pentru: “Cum ajungeam într-un port, cum mă duceam într-o bibliotecă”. Cu câte un premiu au fost cadorisiţi Miron Mitrea, la Categoria “Gândire cu premeditare”, pentru “vorbele”: “Eu am cunoscut mulţi hoţi săraci care erau atât de proşti, încât pierdeau şi ce furau” şi Gigi Becali, la Categoria “De ce iubim femeile?”, pentru enunţul: “Eu i-am cerut să mă împreunez cu nevasta mea, nu să fac sex cu nevasta mea, că eu nu fac sex cu nevasta mea!”.

Lui Marian Vanghelie i-a revenit premiul la Categoria “Emil Bobu”, pentru: “Furăciunile sunt de asemenea natură încât au depăşit orice limită”. Un premiu de pioşenie a fost oferit Poliţiei Române fiindcă, în Postul Crăciunului, a renunţat la Tobă şi Şoric, premiu ridicat de mondenul purtător de cuvânt al instituţiei, Christian Ciocan. S-au acordat mai multe premii speciale, trei dintre ele revenindu-le lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi Elenei Udrea. Lui Neagu Djuvara i s-a acordat premiul “Tinereţe fără bătrâneţe”, pentru că a dovedit că tinerii valoroşi care pleacă din ţară se mai şi întorc.

×
Subiecte în articol: arte mass-media