x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Cristian Ţopescu

Astăzi e ziua ta, Cristian Ţopescu

de Ramona Vintila    |    26 Mar 2014   •   00:23
Astăzi e ziua ta, Cristian Ţopescu

După mai bine de 50 de ani de activitate jurnalistică, este fără doar şi poate un reper incontestabil în lumea sportului. Cristian Ţopescu împlineşte astăzi 77 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

Este idealist şi stârneşte uneori zâmbete compătimitoare
“Viaţa este o luptă, iar învingătorii sunt doar cei care ajung la final cu fruntea sus”
“Am avut norocul şi şansa să am în jurul meu oamenii care mi-au arătat drumul drept. Am avut în jurul meu exemple de urmat, oameni care şi-au dat silinţa să mă înveţe că «viaţa este o luptă iar învingătorii sunt doar cei care ajung la final cu fruntea sus». Există o psihologie a vârstei înaintate care stârneşte melancolii şi prejudecăţi. Poţi să fii bătrân la 30 de ani şi tânăr la 70 de ani, cum frumos spunea George Enescu. Tinereţea nu este o vârstă, ci o stare de spirit. Cine nu cunoaşte arta de a-şi păstra, ca în basme, tinereţea, degeaba va jindui după ea.

Rămân credincios devizei “să crezi ceea ce spui şi să spui ceea ce crezi”. Cred în continuare în CINSTE şi în CORECTITUDINE chiar dacă sunt un idealist şi stârnesc uneori zâmbete compătimitoare. Nu recurg niciodată la agresivitate (verbală). Caut de obicei o soluţie cât mai simplă la orice chestiune umană urmărind lucrurile retrospectiv până la sursa care le-a generat.

Nu sunt interesat să am un număr mare de prieteni. Un prieten este un prieten pe viaţă indiferent câţi ani vor trece. Sunt atent să nu fiu moralist. Sunt blând şi am învăţat să mă iau pe mine însumi mai puţin în serios, ceea ce mă relaxează şi uneori chiar mă distrează.

Am amintiri profesionale valoaroase (Nadia Comăneci, Cristian Gaţu, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Gică Hagi), am trei copii inteligenţi, am doi nepoţi frumoşi, deci am sentimente de împlinire, de siguranţă, de stabilitate.
Lecţia dragostei, a omeniei, am învăţat-o mai întâi de acasă, de la părinţi, apoi de la şcoală şi din facultate. Nu am uitat-o şi o transmit mai departe.”

×
Subiecte în articol: cristian topescu