x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Florin Ochescu

Astăzi e ziua ta: Florin Ochescu

08 Feb 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Florin Ochescu

Chitarist, compozitor, fost inginer, fost membru Iris, Rosu si Negru, Holograf, Sfinx, Progresiv TM, Big Band Radio, Curtea Veche 43, Monolit. Florin Ochescu implineste astazi 60 de ani. Jurnalul National ii ureaza 'La multi ani!'.

'Traiesc aceste vremuri amestecat. Cu mirare, dezgust, ingrijorare, uneori satisfactie, dragoste, multu­mi­re, functie de subiect: viitorul, me­diul social si politic, viitorul romanilor, profesia, familia, situatia financiara, etc... Predau chitara, uneori cant, ci­tesc, rezolv probleme cotidiene di­verse si incerc sa fac proiecte de viitor.

Intalni­rea cu chitara, in gimna­ziu, mi-a pecetluit destinul. Din acel moment a devenit pasiune totala si mai apoi meseria de o viata. Unica meserie practicata.

Cei care citesc aceste randuri ar trebui sa stie ca, daca ar fi sa o iau de la inceput, as face aceeasi meserie, ca nu-mi place ce vad in media romaneasca, si ca ma incearca pe­simismul mioritic. In rest, sunt un om normal.

Viata de muzician in Romania inseamna instabilitate, cautari, jena, lupta, compromis, dar si studiu, pa­siune, bucurie, implinire. Contra­dictii... Daca nu as fi fost roman... Greu de spus. Fiecare isi merita locul, dar poate ca un alt mediu ar fi putut favoriza o cariera spre o directie mai buna. Eu nu regret nimic, pentru ca, in plan general, sunt multumit de tot ce am – familie, profesie, sanatate, finante. Sper sa se indrepte climatul social, cultural, politic, economic. Sunt multumit ca mi-am urmat instinctele in viata si profesie, e mai cinstit asa. Sunt nemultumit ca nu am oferit mai multa intelegere si dragoste oamenilor, iar in plan profesional ca nu am invatat suficient atunci cand era timpul.

As vrea ca tinerele generatii sa stie ca am o viata frumoasa si impli­nita, dar sa fie pregatiti sa lupte pentru asta. In rest, nu am nici o taina.
La cei 60 de ani, pe care ii implinesc astazi, am dorinta de a continua. Doamne ajuta!'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...