x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Iulia Zgripcea

Astăzi e ziua ta: Iulia Zgripcea

de Ramona Vintila    |    08 Noi 2012   •   00:52
Astăzi e ziua ta: Iulia Zgripcea

A ales şi are norocul să facă exact ceea ce îi place. De 7 ani, aduce în casele telespectatorilor Antenei 3 cele mai proaspete informaţii meteo. Iulia Zgripcea împlineşte astăzi 31 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!"

În televiziune niciodată nu este prea mult, nimic nu este perfect

"De câteva luni m-am întors cu drag şi nerăbdare la serviciu, după o pauză de un an. Am lipsit atât pentru că am născut doi băieţi frumoşi care acum au un an şi două luni. Se numesc Dan şi Andrei şi sunt plini de viaţă, jucăuşi, geloşi, vorbăreţi şi alintaţi. Sunt primii nepoţi aşa că trebuie să «suporte» atenţia întregii familii şi se descurcă de minune.

Aşadar, acum mă ocup cu rubrica meteo şi creşterea celor doi obraznici. Nu mi-am mai sărbătorit ziua cu «alai» de la majorat, dar am marcat momentul cu tort şi şampanie în mijlocul familiei, în fiecare an.

Întotdeauna familia a fost cea mai importantă pentru mine. Confortul şi susţinerea ei nu se compară cu nimic altceva şi de aceea eforturile şi atenţia au fost îndreptate în general către această direcţie.

Iata cum arată o zi din viaţa mea acum: micul dejun îl luăm toţi patru, dar cu meniu diferit; noi, părinţii, cu o cafea într-o mână şi un biberon în cealaltă. Ziua ne-o petrecem la serviciu, iar seara, în general, acasă, uneori la diferite evenimente ori în oraş, la masă, cu prietenii. Priorităţile sunt acum altele aşa că timpul petrecut în familie este inevitabil mai lung şi mai valoros. Manichiura, cumpărăturile, coaforul, cititul, mersul la teatru sau cinema se fac acum printre picături. Viaţa este mai plină, trebuie să fim mai organizaţi, alergăm dintr-un loc în altul contra cronometru, facem slalom printre «obstacole». Consumul de energie este foarte mare, dar merită indiscutabil şi sunt convinsă că absolut orice femeie cu un job interesant şi o familie cu copii mici înţelege despre ce vorbesc.

În afară de sentimente şi credinţă orice necesită implicare şi efort. Mă simt o femeie împlinită pe plan personal, dar simt că din punct de vedere profesional am nevoie de mai mult şi sper să mi se îngăduie să muncesc în plus. În acest moment sunt implicată într-un proiect, producţia mea sută la sută, de care sunt foarte ataşată şi care mă reprezintă.

Cred că un prezentator de televiziune de ştiri din România trebuie să aibă pasiune şi talent. Dar ca să detaliez aş zice că trebuie să fie informat, să aibă un limbaj adecvat, să aibă ţinută şi grijă de aspectul său, să fie sobru, dar totodată apropiat, să aibă carismă şi personalitate. Sunt multe alte calităţi unice pe care le posedă un prezentator sau altul şi care ne ţin privirea lipită de televizor.

Înainte să lucrez la Antena 3, acum şapte ani, visam la ce fac acum, iar acum visez la mult mai mult. Este normal să evoluezi, dar trebuie să urci treaptă cu treaptă pentru a ajunge şi mai ales pentru a te putea menţine la un anumit nivel. În televiziune niciodată nu este prea mult, nimic nu este perfect şi întotdeauna ai lucruri noi şi utile de învăţat. Rezultatele foarte bune vin atunci când munceşti nu de plăcere, dar cu plăcere, aşa că o primă condiţie pentru a lucra în televiziune şi nu numai ar fi să iubeşti munca ta. Eu merg cu drag la muncă. Nu mi se pare o corvoadă, nu-mi este greu, nu mă plâng decât atunci când

rubrica meteo este prea scurtă. Pur şi simplu am ales şi am norocul să fac exact ce-mi place. Cu cea mai mare sinceritate o spun că nu există un alt domeniu în care mi-aş dori să lucrez pentru că aşa mă simt fericită.

Foarte important este faptul că în televiziune munca este numai în echipă. Audienţa, succesul, longevitatea unei emisiuni depind de un număr mare de oameni care lucrează împreună. Oricine doreşte să lucreze în televiziune trebuie să fie perseverent şi să aibă răbdare. Toate începuturile sunt dificile şi necesită mult timp. Orice noutate în televiziune este bine gândită şi analizată. Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le-am învăţat în şapte ani de când lucrez la Antena 3.

La început de an de viaţă, îmi doresc să călătoresc mai mult. Îmi place iarna să merg în locuri calde şi să lenevesc, iar vara să vizitez oraşe istorice cu ruine vechi de sute de ani sau, dimpotrivă, cu o arhitectură nouă şi surprinzătoare.

Cea mai frumoasă vacanţă de până acum a fost cea din Caraibe, dar sper că va fi detronată pe viitor." 

×
Subiecte în articol: Iulia Zgripcea