x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Maria Ciobanu

Astăzi e ziua ta: Maria Ciobanu

de Ramona Vintila    |    01 Sep 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Maria Ciobanu

S-a trezit cantand. Oamenii ii spu­neau 'Ciocarlia' din Rosiile. Apoi, ca prin minune a trecut proba de foc a unui concurs si Maria Lataretu, care facea parte din acel juriu, a spus: 'Asta este cantareata care-mi va calca pe urme'. Cu aceste cuvinte a inceput cariera de aproape 50 de ani a Mariei Ciobanu. Maine isi sarbatoreste ziua de nastere. La multi ani!

'Sunt bucuroasa. Multumesc Bu­nu­lui Dumnezeu pentru ca ma simt foarte bine si sunt recunos­ca­toare pu­blicului care ma im­bra­ti­sea­za, ma aplauda si ma rasfata cu iu­bi­rea lui dintotdeauna. Am spectacole pe li­to­ral si nu pot sa nu ma bucur atunci cand vad cum oamenii vin si-mi soptesc la ureche, pe scena, ca mul­tu­mesc lui Dumnezeu ca mai exist si cant si trebuie sa spun ca pentru mine este o mare satisfactie. Daca ma indragesc toti dupa atat timp in­seam­na ca e bine. Sunt fericita ca am trei copii reusiti, am cinci nepoti frumosi. Ma rog tot timpul sa fie sanatosi, caci sanatatea este cea mai scumpa avere a omului. Chiar daca fetele mele sunt departe, locuiesc in alte tari, din cand in cand vin acasa si ne bucuram impreuna. Mai am o mare bucurie pe care vreau sa o impartasesc.

De curand a fost infiintat un festival care imi poarta numele organizat de primarul din Ramnicu Valcea, caruia ii multumesc pentru ca s-a gandit la mine si n-a uitat ca sunt valceanca. Sunt nascuta in comuna Rosiile. Am invitat-o si pe Camelia, fata mea din America, si va veni. Poate ca la anul va veni si Leontina, deoarece anul aceste are alte aranjamente, si vor fi toti langa mine. Important este sa fim sanatosi. Daca ar fi sa o iau de la inceput, tot muzica as alege. M-am nascut cu folclorul in casa. Mama a cantat, tata la fel, fratii mei au cantat. De copil am indragit cantecul. Tata era creator de folclor, canta la mai multe instrumente.

Bineinteles ca tot asta as face daca m-as mai naste o data, dar nu se mai poate. As canta, as munci pentru ca nu mi-a fost rusine de munca, am facut orice. Sa fim buni, drepti, sa nu avem rautati in sufletul nostru, sa-i ajutam pe cei necajiti! Sa fim oameni cu suflet si cu frica de Dumnezeu! Ii multumesc fiului meu ca a pus umarul la realizarea spectacolelor care vor avea loc pe 7 si 8 sep­tembrie la Festivalul «Maria Ciobanu». Sper sa descretim fruntile celor care ne iubesc, mai ales pu­blicului care a fost alaturi de mine 50 de ani. Sa le dea Dumnezeu sa­na­ta­te tuturor si sa-i fereasca de rele!'

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...