x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mioara Velicu

Astăzi e ziua ta: Mioara Velicu

18 Oct 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Mioara Velicu

Interpreta de exceptie a muzicii po­pulare romanesti, isi face meseria cu atata daruire si bucurie, incat timpul par­ca s-a oprit in loc pentru ea. Tot ce-si doreste este ca oamenii sa o auda cantand si sa se simta bine. Toti oamenii! Pentru ca visul vietii sale, de cand se stie, a fost sa cante. Mioara Ve­licu implineste astazi 67 de ani. Jur­nalul National ii ureaza "La multi ani!".

"Am trait si vremuri bune, cand se respectau valorile, si cultura era la loc de cinste"
"Pentru mine, totul este la fel ca la inceput, pentru ca, de cand ma stiu, muncesc. Daca-mi da Dumnezeu sanatate vreau in continuare sa fiu in atentia publicului, pentru ca asta ma intereseaza cel mai mult, vreau sa aduc material nou pentru ascultatori si pentru cei care ma iubesc. Am activitate si asta ma intereseaza cel mai mult. Am impli­nit 48 de ani de cantec si, daca inca sunt in atentia oamenilor, inseamna ca pot sa merg inainte cat voi avea voce si sanatate.

Vreau ca oamenii sa stie ca sunt un om simplu, ca nu ma consider vedeta, ca sunt un slujitor al folclorului, mi-am inchinat viata cantecului si-mi pare extraordinar de bine ca si la ora actuala pot sa fiu in atentia publicului. Ma bucur de fata mea, de nepotica mea, sunt fericita, sunt multumita de tot ceea ce am realizat, poate ca trebuia sa fac mai mult, dar asa a fost voia Domnului si poate ca si eu am fost un pic mai delasatoare.

In ziua de astazi este foarte greu sa fii artist, insa eu pot sa spun ca am trait vremuri bune, cand cultura era la loc de cinste si se respectau valorile. Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni. Acum este greu, pentru ca trebuie sa ai impresar, sponsor... Eu sunt multumita pentru ca nu am avut nevoie de sponsori, sunt anumite materiale la care m-au sponsorizat anumiti sufletisti si ma sponsorizez si eu de dragul publicului.

Sunt multumita ca sunt romanca, imi iubesc tara. Am fost plecata de multe ori, insa de fiecare data mi-am dorit sa ma intorc aici, acasa, pentru ca, oricat de greu ar fi, tot aici este mai bine. Sunt dezamagita acum, pentru ca nonvaloarea este la nivel inalt, si asta ma doare foarte tare.

Generatiile care vin as vrea sa stie totul despre mine, nu sunt lucruri pe care as vrea sa le ascund, pentru ca nu am facut nimic rau, as vrea sa-mi cunoasca munca, dar pentru asta ar trebui sa scrie cineva o carte, sa vorbeasca despre mine, pentru ca eu nu pot sa ma laud singura. Daca generatiile viitoare afla ca am facut lucruri bune, poate raman cat de cat in mintea lor si poate vor invata ceva de la mine, asa cum am invatat si eu de la inaintasii mei.

Spun cu mandrie ca astazi implinesc 67 de ani. Multumesc lui Dumnezeu pentru sanatate, pentru publicul care mi-a fost intotdeauna aproape si pe care am sa-l slujesc pana am sa inchid ochii. Nu in ulti­mul rand, vreau sa multumesc Jurnalului National pentru ca si-a adus aminte de fiecare data ca eu implinesc niste ani."

×
Subiecte în articol: mioara velicu