x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Farmecul modei de odinioară

Farmecul modei de odinioară

16 Aug 2009   •   00:00
Farmecul modei de odinioară

Este cu mult mai greu decât ne imaginăm să reuşim întotdeauna a realiza ţinuta care se cere în vilegiatură.



Nu avem nici un sfat de dat, dacă locul vacanţei este un colţişor retras al odihnei şi închinat numai sportului şi soarelui. Atunci, fireşte că shot-ul din pânză lavabilă şi şemizeta, costumul de baie constituie micile piese ale garderobei.

Polii extremi ai acestei zile sunt între ora 6 dimineaţa şi nouă seara. O toaletă ar fi deplasată în acest colţ lipsit de mondenitate. Dar dacă pentru vacanţa dumneavoastră aţi ales o staţiune balneară elegantă, atunci trebue să vă supuneţi regulelor de ţinută, pe care viaţa în mijlocul unui public numeros şi al unei mari animaţii o reclamă. Pe străzile oraşului sau chiar pe culoarele hotelului nu apăreţi în simplu costum de baie şi nici chiar în short.

Acest obiceiu este cel mai îngăduit în localităţile care se rezumă numai la plaje, casinou şi vile înconjurătoare în care toată lumea îşi permite aceeaşi ţinută. Goliciunea nu apare indecentă, decât în mijlocul oamenilor îmbrăcaţi. Dincolo de plaje, adoptaţi tailleur-ul de in, pânză sau shantung, alb, "ecru", sau imprimat, cu desenuri inspirate din viaţa marină. Vesta scurtă a acestui tailleur se poartă pe o bluză, al cărei spate complet gol se oferă cu predilecţie soarelui.

Fusta trebuie să fie destul de largă pentru a nu vă împiedica pasul ritmat al plimbărilor. Nu vă temeţi de culorile vii, chiar ţipătoare: ele reuşesc să facă pete vesele în cadrul plajei şi al străzilor maritime balneare. Cu acest ansamblu veţi putea purta una din pălăriile mari de pai, cât mai exotice, sau o panama mică, o şapcă de pichet, dacă nu vă temeţi de dogoarea soarelui...

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor moda