x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Teodor Ilincăi

Omul zilei - Teodor Ilincăi

de Sebastian S. Eduard    |    22 Mai 2013   •   00:15
Omul zilei -  Teodor Ilincăi
Tenor
Tenorul Teodor Ilincăi revine joi, 23 mai, începând cu ora 19:00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), în spectacolul “La Bohème” de Giacomo Puccini, lucrare situată pe locul al treilea în topul celor mai cântate opere din lume, conform site-ului operabase.com. Teodor Ilincăi va interpreta pe scena bucureşteană rolul principal Rodolfo, alături de artişti valoroşi ai instituţiei. Conducerea muzicală îi aparţine dirijorului invitat Răsvan Cernat.
“Rodolfo din opera «La Bohème» este rolul pe care l-am interpretat cel mai mult în carieră. Alături de Romeo din «Romeo et Juliette» de Ch. Gounod, Rodolfo este unul dintre cele mai complexe şi dificile roluri, care îţi oferă totodată satisfacţii deosebite, bineînţeles, dacă reuşeşti să ajungi la inima spectatorului. Ce mă încântă nespus în «La Bohème» sunt bucuria şi simplitatea cu care trăiesc personajele, zi de zi”, a afirmat tenorul.
Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroşi tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internaţională. Până în 2014, artistul este invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc.
Pentru că notorietatea internaţională căpătată nu îl împiedică să cânte şi pe scena din România, Jurnalul Naţional îl declară pe Teodor Ilincăi “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: teodor ilincăi