x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Feţele folkului

Feţele folkului

de Claudia Daboveanu    |    20 Aug 2009   •   00:00
Feţele folkului
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul Naţional

Cine a spus că o fotografie reuşită face cât o mie de cuvinte nu s-a înşelat. Dar o faţă expresivă câte cuvinte o însuma? Poate niciodată nu vom afla...Pentru că dacă prin cuvinte ne putem ascunde gândurile, feţele mereu vor trăda trăirile. Festivalul Folk You! de anul acesta a existat şi a fost cel mai frumos şi datorită lor. Aceşti oameni care au venit cu miile-n Vamă să simtă poezia muzicii. Dacă artiştii au dat tot ce-au avut mai bun pe scenă, darul le-a fost returnat înmiit de spectatori, prin aplauze şi ceea ce se citea pe chipurile lor. Cascade nebuneşti de emoţii... De la tristeţe şi nostalgie până la bucurie, mirare şi extaz.

Toate astea şi multe altele amestecate, ca-ntr-un puzzle fantastic. Un cocktail de stări care a generat vârtejuri de energii benefice. Regretul şi privilegiul de-a o vedea pe Tatiana pentru ultima oară; binecuvântarea de a-l asculta pe maestrul naiului, Gheorghe Zamfir; cinismul şi candoarea lui Chilian; căldura lui Hruşcă; forţa lui Şeicaru; dăruirea lui Olăraşu; rafinamentul lui Andrieş; complexitatea lui Tudor Gheorghe; excentricitatea Adei Milea; plăcerea de a cânta a lui Baniciu; condiţia de a fi artist a lui Alifantis; uimirea şi fericirea de a asculta Iris la un festival de folk; vibraţia răscolitoare a glasului Zoiei Alecu; superba inconştienţă a tinerilor; emoţia de a-l fi simţit alături de ei, fie doar în spirit, pe Moţu Pittiş...

Darul de pe feţele voastre e nepreţuit şi irepetabil. "Vraja de-un minut s-a sfârşit, nici n-a început..." Aparatul de fotografiat a surprins-o. Ca într-o poveste de dragoste, vă întoarcem darul. Uitaţi-vă ce frumoşi şi adevăraţi ştiţi să fiţi! Şi totuşi, există iubire... Aţi dovedit-o. Mulţumim!

×
Subiecte în articol: special folk you