x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum OMS - Gripa aviara ar putea ucide sapte milioane de persoane

OMS - Gripa aviara ar putea ucide sapte milioane de persoane

24 Apr 2007   •   00:00

Folosind estimari bazate pe modele matematice utilizate cu prilejul epidemiilor de gripa, Jean-Marc Olive, reprezentant al OMS in Filipine, a estimat ca viitoarea pandemie produsa de gripa aviara ar putea provoca, in doar cateva saptamani, o rata a morbiditatii si a mortalitatii foarte ridicata.

Folosind estimari bazate pe modele matematice utilizate cu prilejul epidemiilor de gripa, Jean-Marc Olive, reprezentant al OMS in Filipine, a estimat ca viitoarea pandemie produsa de gripa aviara ar putea provoca, in doar cateva saptamani, o rata a morbiditatii (numar de bolnavi) si a mortalitatii foarte ridicata.

Prezent la Manila, cu prilejul unui forum avand ca tema gripa aviara, reprezentantul OMS a estimat ca pandemia ar putea antrena un miliard de cazuri si doua pana la sapte milioane de morti.
In privinta evitarii acestei pandemii el a prezetat ca solutie masura radicala a euthanasierii tuturor pasarilor, utilizata in 1997 in Hong Kong, atunci cand virusul H5N1 a produs primele victime, (Rompres)

×
Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum