x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 30 de ani de show Saturday Night Live

30 de ani de show Saturday Night Live

10 Apr 2005   •   00:00

"Saturday Night Live" este una dintre cele mai longevive emisiuni din Statele Unite: 30 de ani. Nume mari ale Hollywoodului s-au lansat aici. O simpla gluma a strarnit insa multiple controverse.



  • de ADRIANA PADURARU

  • SUCCES. David Spade (stanga) le-a facut o surpriza de proportii invitatilor de la Saturday Night Live
    "Saturday Night Live" (SNL) a ajuns la cel de-al 31-lea sezon. Emisiunea, al carei debut s-a produs in 1975 la NBC, a promovat tineri care ulterior au ajuns nume mari ale cinematografiei: John Belushi, Chevy Chase, Bill Murray, Eddie Murphy, Adam Sandler, Ben Stiller, David Spade etc.

    SUCCES. In fiecare sambata seara, incepand cu ora 11:30, tineri talentati incearca sa devina faimosi intr-un sketch show live. Poantele, snoavele si povestile spuse de posibilele viitoare vedete sunt foarte urmarite, numarul telespectatorilor depasind doua milioane la fiecare emisiune. De asemenea, show-ul a castigat nu mai putin de 18 Emmy si a fost nominalizat la peste 80 de categorii ale aceluiasi premiu. De curand, SNL a fost introdusa in "Broadcasting Hall of Fame", top realizat de National Association of Broadcasters. Nici la capitolul "gazde de onoare", show-ul nu sta rau. Sezonul trecut au avut misiunea de a prezenta emisiunea, printre altii: Matt Damon, Sarah Michelle Gellar, Robert DeNiro, Jennifer Garner, Christopher Walken, Salma Hayek sau Dan Aykroyd.

    ANIVERSARE. La sfarsitul lunii februarie 2005 s-au sarbatorit 30 de ani de la debutul emisiunii. Telespectatorii au avut placerea sa o vada reunita pe majoritatea celor care au trecut pragul show-ului de-a lungul a trei decenii: concurenti, gazde, scenaristi, membri ai staff-ului tehnic. Printre acestia s-au numarat actorii Chevy Chase, Garrett Morris, Steve Martin etc. Invitatii de onoare au fost Rolling Stones, Elvis Costello, Blondie, George Harrison, Paul Simon. SNL a devenit celebra si peste Ocean, cei de la PC 2 cumparand drepturile de difuzare a show-ului in Marea Britanie.

    PENIS IN LOC DE NAS
    A fost de-ajuns o singura gluma pentru ca emisiunea sa cada, pentru putin timp ce-i drept, in dizgratie. La editia din 12 martie a.c., David Spade (fost concurent) a avut misiunea de gazda de onoare. In momentul in care a intrat in platou, s-a observat ca nasul si asa mare al actorului are ceva in plus. Este vorba de un penis. Evident, telespectatorii au inceput sa traga semnale de alarma. Intrebat ce s-a petrecut, un purtator de cuvant al postului NBC a negat totul. Insa, potrivit unei surse citate de revista "Broadcasting & Cable", actorul a purtat pe nas o proteza de penis.

    ×
    Subiecte în articol: arte