x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Acrobaţii de înaltă clasă livrate cu zâmbet

Acrobaţii de înaltă clasă livrate cu zâmbet

de Dana Andronie    |    20 Ian 2011   •   15:00
Acrobaţii de înaltă clasă livrate cu zâmbet

147432-mother-africa-1.jpgLa Sala Palatului, la 27 februarie, începând cu ora 19:00, 50 de artişti din Tanzania, Etiopia, Kenya, Sudan, Egipt şi Africa de Sud se vor prezenta cu acrobaţii periculos de incitante, cu muzică şi mişcări tipic africane, precum şi cu momente inedite de contorsionism şi jonglerii demne de Cartea de Recorduri, datorită gradului de dificultate foarte ridicat.

„Circul «Mother Africa» este o adevărată sărbătoare a cântecului şi a dansului”, s-a consemnat în The Gold Coast Bulletin din Australia. „Un amestec perfect de muzică, dans şi acrobaţii de înaltă clasă – întotdeauna livrate cu un zâmbet!”, scria El Pais.

Show-ul de la Bucureşti face parte dintr-un amplu turneu mondial. Ni se pregăteşte o evadare într-o „lume” fluorescentă, cu rădăcini africane.

Winston Ruddle (director artistic şi producător „Mother Africa”) a fost acrobat, iar în urmă cu câţiva ani a înfiinţat în Tanzania o şcoală de tineri talentaţi. „Circul simţurilor”, aşa cum mai este cunoscut Circul „Mother Africa”, a debutat în 2006 cu peste 300 de spectacole, cu peste o jumătate de milion de spectatori. Cei 50 de artişti sunt antrenaţi pentru a oferi oamenilor un strop de magie. „Adevăratul secret al magiei stă în performanţă”, spunea David Copperfield. Dacă ne dorim să avem parte de magie africană, tot ceea ce trebuie să facem este să ne cumpărăm bilet pentru 27 februarie, fie din reţeaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center, fie din Carrefour Feeria – Băneasa Shopping City şi Real Hypermarket Vitan, fie de la Sala Palatului. Preţul unui bilet variază între 60 şi 170 de lei. Chiar dacă viaţa ne este guvernată de „circari”, merită să mergem măcar de două ori pe an la Circ, să ne reobişnuim cu de­notaţia acestui cuvânt, să ne bucurăm de jongleriile şi acrobaţiile adevărate, să visăm, să fim vrăjiţi de artişti, să pri­mim puţină magie pentru a suporta mai uşor încercările din arena vieţii.  

×
Subiecte în articol: arte