x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Angelina şi Pitt, agenţi de elită

Angelina şi Pitt, agenţi de elită

de Raluca Grintescu    |    29 Sep 2007   •   00:00
Angelina şi Pitt, agenţi de elită

In această duminică, de la ora 20:30, Antena 1 va difuza in premieră in Romănia marele succes de box office "Mr. & Mrs. Smith", cu Brad Pitt şi Angelina Jolie in rolurile principale.

In această duminică, de la ora 20:30, Antena 1 va difuza in premieră in Romănia marele succes de box office "Mr. & Mrs. Smith", cu Brad Pitt şi Angelina Jolie in rolurile principale.

Mr. & Mrs. Smith (Dl şi Dna Smith) a fost unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2005, deoarece ii avea in distribuţie pe Brad Pitt şi pe Angelina Jolie, cuplu ce s-a format chiar pe platourile de filmare.

POVESTE. John şi Jane Smith sunt impreună de şase ani, şi toate lucrurile par in ordine, fără nimic neobişnuit in relaţia lor. Insă toate acestea se vor schimba. Nici unul dintre ei nu ştie despre celălalt că este asasin profesionist. Ei sunt angajaţi să ucidă aceeaşi persoană, dar in incercările lor ratează ţinta. In consecinţă, li se dă sarcina să-l omoare pe cel care a cauzat ratarea misiunii. Ceea ce nu ştiu ei incă este că urmează să se elimine reciproc şi in final să facă echipă impreună.

PRODUCŢIE. Scenaristul Simon Kinberg a scris prima variantă de scenariu pentru teza sa de masterat la Şcoala de Film a Universităţii Columbia. "Ideea mi-a fost inspirată de pasiunea pentru filmele de acţiune din Hong Kong", spune Kinberg, care a fost scenarist sau coscenarist la XXX: State of the Union şi X-Men 3. "Filmele de acţiune din Hong Kong erau bestiale, bine şlefuite, sexy şi dinamice. Toate acestea au devenit stimulentul şi structura versiunii mele originale." Intr-o perioadă in care Kinberg făcea brainstorming pentru diverse idei de poveşti, a ieşit la cină cu nişte prieteni care trăiau prima lor experienţă de consiliere maritală. "Mi s-a părut un soi de experienţă de mercenari, care am simţit că ar putea fi grefată pe un film de acţiune." Cănd prima versiune de scenariu a fost gata, Kinberg s-a intălnit cu Akiva Goldsman, un apreciat scenarist (Premiul Oscar pentru "A Beautiful Mind") şi producător. Scenariul, care combină acţiune, aventură, romantism, comedie şi fiori, l-a impresionat pe Goldman, care a devenit susţinătorul proiectului.

ALTER-EGO. După ce Summit Entertainment şi Regency Enterprises au achiziţionat scenariul, Brad Pitt a primit rolul lui John Smith. Rolul lui Jane Smith insă necesita o actriţă cu la fel de mult talent. Angelina Jolie nu a acceptat de la bun inceput ideea de a juca in film, dar s-a lăsat in cele din urmă ademenită de producători, pe motiv că filmul are tonalităţi multiple. Jolie şi-a găsit chiar căteva puncte comune cu alterego-ul ei de pe ecran. "Este important ca o femeie să se simtă puternică de una singură, dar este minunat să te implici intr-un film in care un bărbat şi o femeie au nevoie unul de celălalt şi sunt mai buni cănd sunt impreună", a declarat actriţa.

Şcoala Spionilor

Pentru a crea veridicitatea atăt de necesară pentru rolurile de asasini experţi, Pitt şi Jolie au urmat cursurile descrise de realizatorii filmului drept "şcoala de spioni". Cei doi actori au făcut cursuri săptămănale de tras cu pistolul impreună cu coordonatorii cascadoriilor, Mic Rodgers şi Tim Trella, şi cu consilierul pe probleme tehnice Mark Stefanich. Pitt şi Jolie au fost dotaţi cu cele mai noi arme high-tech, intre care pistoale cu tranchilizante sau Taser de ultimă oră, dar care nu au un efect mortal. Actorii şi-au completat pregătirea in domeniul armelor cu o diversitate de piese de artilerie, de la mitraliere MP5 la pistoale sofisticate cu ţintă, sisteme optice şi incărcătoare de mare capacitate. "Eu şi Jolie am mai jucat separat in filme de acţiune", explică Brad, "dar asta este o metodă specială de antrenament. Am inceput cu elementele de bază: familiarizarea cu armele, ţinuta corectă, cum să ţii o armă, cum să o foloseşti in condiţii de siguranţă. Am avansat apoi la tehnici precum trasul in mai multe ţinte din mişcare." Decăt să ii instruiască după modelul agenţilor CIA, Stefanich a preferat să-i familiarizeze pe protagonişti cu instrucţia pe care o primesc trupele de poliţie sau armată. Exerciţiile de pregătire s-au derulat pe parcursul mai multor săptămăni, in timpul producţiei, la Canyon Oaks - un teren de tir privat din San Fernando Valley, Los Angeles. Jolie şi Brad au insistat foarte mult ca acţiunea să nu alunece totuşi in fantezie.

×
Subiecte în articol: arte jolie pitt