x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ba, bulangiule!

Ba, bulangiule!

22 Mar 2005   •   00:00

Buna ziua si bine v-am regasit la un nou derby de mare succes, intre sotul inselat si femeia prietenului sotului, pe care ii leaga frumoase si nobile sentimente de prietenie, care este. De aceasta data, i-am invitat in stadion pe numitul Razvan si pe numita Carmen.

  • de LUIZA LUPU
  • C(RAMPE)

  • Sedus si abandonat ca un servetel de hartie la marginea drumului, ignorat de nevasta si ca vai de capu’ lui, trist si plouat, Razvan decide ca-i cazul sa afle ce chilul lui face nevasta-sa de nu vine-acasa sa-i faca felu’ unu si felu’ doi, cat si desertul aferent. Din punctul meu de vedere, Carmen e o nesimtita care profita de libertatea jobului ei si se-nghesuie prin colturi ca servitoarele cu stapanii lor; n-au pic de bun-simt; n-au pic de jena!

    Sa-nceapa filajul: ora zece si nu-stiu-cate minute: Carmen iese din blocul de locuinte si se-ndreapta cu pasi siguri spre autoturismul personal, marca Dacia, culoare alba. Cu o abilitate demna de animalele de prada, Carmen se inscrie in trafic. Carmen conduce. Carmen se duce la serviciu.

    Hm! Ce subiect extraordinar! Totul suna palpitant. Cum conduce Carmen, cum se inscrie ea in trafic, cum se angajeaza ea in traversarea prin locuri nesemnalizate corespunzator, cum merge Carmen, cum n-are Carmen nici o jena! Ei, cum toate astea sunt foarte interesante, propun sa dam - vjjj, vjjjj, vjjjjj - pe "repede-inainte".

    Telefon - se-ntoarce din drum - alimentara - suc - casa - serviciu - telefon - hm - intalnit tip suspect - hmmm - intrat apartament tip suspect - de mai multe ori hmmmm si-odata "pe toti dracii" - iesit apartament tip suspect - dus acasa - nesimtita - a enspea zi la fel - hmm, hmmm si iara hmmmm - se pupa pe ascuns - hmmmm - este momentul sa-l anuntam pe Razvan - fata, saracul! - echipa Prima TV si-a facut datoria - oh yeahhh - "ba, bulangiule" - tradatoarea si nesimtita sta cu capu’ pe volan - ah, ce situatie! - "de ce?" - "vorbim acasa" - foarte naspa - "din nou ramanem cu un gust amar" - oare emisiunea asta poate sa-ti produca macar un gust dulce-acrisor, de tip yin si yang?!? - se impaca Razvan cu Carmen sau oare pan-aici le-a fost? - la aceasta intrebare nimeni nu poate raspunde - stop.

    Partida de tradare se incheie aici. Detectivii Prima TV sunt tristi pentru ca adevarul pe care-l afla mereu nu este cel care le-ar placea lor sa fie (aici clipim din ochi trist, ducem o mana la tampla si suflam cumva dramatic, ca si cum am fi apnee cateva secunde). Oara saptamana viitoare cine pe cine o sa mai insele? De cati tradati si de cati tradatori e nevoie pentru ca acest flagel al tradarii sa inceteze o data pentru totdeauna?

    De ce? De ce? De ce, ba, bulangiule???
    ×
    Subiecte în articol: arte carmen