x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Babuska, Hanks si motanul Muraturi

Babuska, Hanks si motanul Muraturi

26 Iul 2004   •   00:00

Va plac doamnele voluntare gen buldozer care trec cu gratia unui pachiderm peste toate obstacolele? La inceput crezi ca "merge", ca le poti duce cu presul, insa in final te uiti la ele cu dulcele zambet al unui boxer facut KO. Cam despre asta e vorba in "Cum scapam de coana mare?".

SEBASTIAN S. EDUARD

Exemplare de acest gen se gasesc puzderie in cinematografia americana. Va amintiti figura de ucigasa Hamas a tipei din "Arunc-o pe mama din tren!" si incercarea unei crime perfecte? S-au chinuit si Billy Crystal si Danny DeVito "s-o faca" si tot degeaba. Anne Ramsey a iesit triumfatoare, ba a si fost nominalizata la Oscar. In "Duplex", Drew Barrymore si Ben Stiller, proaspat insuratei, gasesc un apartament la un pret de chilipir si tot ce au de facut este sa astepte ca babuta simpatica de deasupra sa se hotarasca sa inchida ochii. Numai ca mamaiuta nu inchide ochii nici cand doarme si are, la randul ei, un plan de exterminare bine pus la punct... Nu va mai spun cine castiga...

BUNICUTA. In galeria acelorasi figuri se inscrie si Irma P. Hall, posesoarea unei case modeste situate intamplator in apropierea unui cazinou. Ea convietuieste alaturi de un motan pe nume Muraturi si de un tablou in care defunctul sot isi schimba infatisarea in functie de starea sa de spirit.

HOTII. La usa ei bate manieratul profesor Goldthwait Higginson Dorr (Tom Hanks), de fapt un escroc care impreuna cu oamenii lui vrea sa sape un tunel pana la seiful cazinoului pentru a-l usura de bani. Pretextand ca are nevoie de pivnita pentru a repeta impreuna cu banda sa, profesorul are un plan bine pus la punct… Numai ca totul se naruieste in momentul in care babuska evlavioasa vede banii. Solutia cea mai usoara este eliminarea ei - sau poate ca nu e cea mai usoara pentru ca babuta are niste resurse pe care nimeni nu le banuieste. Cine moare, cine supravietuieste si cine ramane cu banii - veti vedea.

×
Subiecte în articol: arte