x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bataia - aplicatii stiintifice. Cateva asocieri de idei

Bataia - aplicatii stiintifice. Cateva asocieri de idei

12 Noi 2004   •   00:00

Oamenii sunt de doua feluri: buni si rai. Oamenii buni isi vad de treaba lor, cumpara suc la copii, isi pupa nevasta cand intra-n casa, duc gunoiul, spala vasele, nu se cearta pe telecomanda, fumeaza pe balcon, nu se uita la meciuri, nu aprind lumina in plina bezna de teama sa nu-i trezeasca p-aia mici si cam atat.
LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Oamenii rai se enerveaza repede, li se pune pata, sunt sclifositi, exagerati, bat in lift cand nu mai vine odata, fir-ati ai dracu’ cu liftu’ vostru care stati cu usile deschise si schimbati retete sa fiti!, vor cardul oamenilor buni, se plictisesc repede si cred ca ei cu buricu’ pamantului sunt unu’ si-acelasi.

Pentru ca oamenii rai sunt rai si pentru ca oamenii buni sunt buni, egal mai departe cearta, scandal, amenintari, trimiteri perverse prin toate zonele trupului uman (pe care oamenii rai le numesc pe bune, iar oamenii buni le preschimba in eufemisme plicticoase). Uneori, oamenii rai se bat cu oamenii buni. Adica omul bun "sta plictisit si foarte frumos/parul lui negru este suparat/mana lui luminoasa de mult s-a uitat" si vine omul rau hodoronc-tronc peste omul bun. Rezulta egal mai departe ca omul bun trebuie sa se apere de omul rau.

Dar omul bun, pentru ca este bun, nu stie sa se bata. Omul rau, pentru ca este rau, stie sa se bata. Pentru omul bun care nu stie sa se bata exista o rubrica in matinalul National TV - National Kombat (i-ha!). Prima oara, omul rau din mine s-a gandit ca este vorba de o echipa de lupte d-astea corp la corp, dar nu.

Rubricuta asta are ca scop declarat sa-i invete pe oamenii buni sa se apere de oamenii rai. Io acum stau asa, ca proasta-n papusoi, si ma gandesc daca oamenii buni care nu stiu sa se bata, dar vor sa-nvete, tin minte toate figurile alea, ca sa le aplice daca e la o adica. Sau daca isi iau notite. Sau daca au tot timpul la ei un par dintr-ala, ca sa-l aplice stiintific peste spatele omului rau.

Si pe urma cum devine chestia? Deci, vine omul rau, omul bun nu e atent, dar totusi, in ultimul moment il observa pe omul rau si, cu o remarcabila prezenta de spirit, il ia pe omul rau, cum a vazut el la National Kombat, il apuca a-saaaaa, pe urma-i trage una dupa gat, a-saaaaaaa si pe urma ce mai era?... ah, da, pe urma, dupa cum a vazut el la National Kombat, il ia a-saaaaa si gata!, l-a pus la pamant pe omul rau.
×
Subiecte în articol: arte oamenii omul buni