x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bolton, tribut pentru Sinatra

Bolton, tribut pentru Sinatra

de Claudia Daboveanu    |    09 Iul 2007   •   00:00
Bolton, tribut pentru Sinatra
Sursa foto: Bogdan Barbulescu/

Aflat in plin turneu de promovare a celui mai recent album, "Bolton Swings Sinatra", Michael Bolton a susţinut un concert la Braşov. Cu siguranţă, cel mai important eveniment artistic 2007 pentru braşoveni.

Aflat in plin turneu de promovare a celui mai recent album, "Bolton Swings Sinatra", Michael Bolton a susţinut un concert la Braşov. Cu siguranţă, cel mai important eveniment artistic 2007 pentru braşoveni.

Arena Sportivă "Ion Ţiriac" a mai găzduit acum căţiva ani un singur nume de referinţă din show-biz-ul mondial: Europe. In rest, doar trupe autohtone sosite la poalele Tămpei i-au făcut pe braşoveni să ocupe unele dintre cele 6.000 de locuri, atătea căte numără tribunele.

VERDE… IN FAŢĂ. Michael Bolton s-a aflat pentru a doua oară in Romănia. Acum a venit pentru că prima oară i-a plăcut aici şi a mulţumit respectuos pentru a fi fost din nou invitat. Cu voce gravă - uneori - , sfăşietoare de inimi feminine - alteori - , oricum, amintind de marele Ray Charles, Michael Bolton n-a căntat doar piese de pe ultimul album, un omagiu adus lui Frank Sinatra, ci şi hituri de-ale lui mai vechi. In deschiderea concertului a căntat Paula Seling, care a uitat, de fiecare dată cănd a cules aplauze, interpretănd piese compuse de Nicu Alifantis, să spună că muzica ii aparţine reputatului cantautor. In deplinătatea calităţilor fizice, vocale şi mentale, Michael Bolton a dovedit că la 54 de ani nu l-a lăsat memoria, numindu-l pe Gershwin drept compozitor al piesei "Summertime", pe care a prelucrat-o şi interpretat-o "á la Bolton". Adică n-a semănat nici cu Ella Fitzgerald, nici cu Louis Armstrong, nici cu Janis Joplin.

VOCE… CU MUŞCHI. Şi tributul adus pentru "Mr Blue Eyes" a reuşit să fie unul in manieră proprie. Bolton a căntat din repertoriul lui Sinatra căteva melodii celebre, precum "Night and Day" sau "New York, New York", avănd grijă ca ţinuta să fie una de gală: costum negru şi cămaşă albă, aşa cum ar fi apreciat The Voice. La bis, in blugi şi tricou "cu muşchi", Bolton a căntat o dată cu publicul "Rock Me All Night Long", "How Am I Suppose To Live Without You" şi "Said I Loved You… But I Lied".

Vegetarian convins

De pe albumul "Bolton Swings Sinatra" ne-am fi aşteptat să auzim şi piesa "The Second Time Around" (featuring Nicolette Sheridan). Numai că superba "nevastă disperată" nu l-a insoţit la Braşov pe şarmantul ei fost-actual iubit nici in calitate de prietenă, nici in cea de jumătate a duetului. L-a lăsat "pradă" ispitelor carnale romăneşti. A avut insă noroc, pentru că Bolton e vegetarian convins, preferănd conopida oricăror pulpe apetisante, specialitatea casei. "I’ve Got You Under My Skin", Nicolette!

×
Subiecte în articol: arte bolton