x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Busu, rol de ofiţer german în filmul lui Lelouch

Busu, rol de ofiţer german în filmul lui Lelouch

de Oana-Maria Baltoc    |    12 Iun 2009   •   00:00
Busu, rol de ofiţer german în filmul lui Lelouch

Regizorul Claude Lelouch l-a întampinat ieri pe Massimo Ranieri, faimosul cântăreţ italian şi vechiul lui prieten. Ranieri a zburat spre România în noaptea precedentă pentru o zi de filmare în Studiourile MediaPro la cel mai recent proiect al regizorului francez, "Ces amours la".

Până acum, cei doi au avut două colaborări. Prima dată a fost în 2004, pentru filmul "Le genre humain ­ 1ère partie: Les parisiens" şi atunci au legat o prietenie foarte strânsă. Ranieri va cânta în acest film împreună cu Laurent Couson, el însuşi muzician care debutează în cinema.

Personajele pe care le interpretează cei doi încearcă să-şi facă viaţa mai uşoară într-un lagăr nazist cu ajutorul muzicii. La filmările de ieri au participat şi doi actori români: Florin Busuioc (foto ­ Busu de la Meteo), care joacă rolul unui ofiţer german şi Zoltan Butuc, prizonier în lagărul nazist.

CONCERT PE PLATOURILE DE FILMARE
Cu această ocazie, Massimo Ranieri a înregistrat faimoasa melodie "Que reste-t-il de nos amours" a lui Charles Trenet, chiar în platou, pentru că personajul său va interpreta această piesă într-o scenă din film. Pentru aproximativ 30 de minute, Platoul 12 al Studiourilor MediaPro a devenit sală de concert pentru una din cele mai faimoase voci italiene a ultimilor 50 de ani.

"La sfârşitul lunii mai luam cina împreună cu Claude şi el a menţionat acest proiect ­ Ces amours la ­ iar eu am fost interesat dar nu am stabilit nimic concret. Apoi, când m-a sunat, am venit cât de repede a fost posibil. Îmi place foarte mult să lucrez cu Claude - chiar dacă instrumentele noastre sunt diferite, amândoi vorbim despre acelaşi lucru: dragostea", a declarat cântăreţul.

×
Subiecte în articol: arte