x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ce au in comun astrele si blondele

Ce au in comun astrele si blondele

10 Noi 2004   •   00:00



Credeam ca e o tenismana de succes, nu stiu de ce, crede-ma, ca habar n-am, asa credeam eu, pur si simplu, si cand colo, ce functie credeti ca ocupa? Spunator de zodii la Prima TV.



LUIZA LUPU - C(RAMPE)



Daca pentru unii este evident despre cine vorbesc, pentru mine, dac-as citi chestia asta, totul ar ramane in continuare invaluit in negura (remarca, te rog, simpatica metafora si uluieste-te de unul singur, ca si cum asa ceva nu ti-a fost dat sa citesti in viata ta).

Deci daca pana acum tipa care da in zodii la Prima TV nu avea, pentru mine, nici un nume, de ieri incoace, pot afirma contrariul. Da, tipa are un nume: Marcu. Rocsana Marcu.

De fapt, daca ma gandesc mai bine (hm...), o stiam de foaaaaaaarte multa vreme, da’ e genul de chip, de voce, de orice pe care nu-l tii minte decat atunci cand il vezi/auzi. Imediat ce dispare de pe ecran, o uiti ca si cum n-ar fi fost. Nu vreau sa spun acum ca Rocsana n-ar putea sa scrie istorie in televiziune. In ce ma priveste, n-are decat sa scrie si geografie, si matematica, si cultura civica si, in general, orice. Da’ oris’cat.

In fine, si acum, ca are un nume, am sa dau vina pe ea ori de cate ori nu mi se adevereste ce zice la zodia mea. Ba pot spune chiar ca le zice pe dos.

Mai intai ma incita cu glasul ei de mama duioasa c-o sa primesc o veste misto la inceputul zilei, fapt care-o sa-mi insenineze sufletu’, mintea, trupul si literatura. Vrei sa-ti zic ceva, Rocsana? Nu, nu-ti zic vreo doua, desi, sincera sa fiu, asta ai merita.


Fata, tocmai ce mi-ai spus c-o sa primesc o veste buna si, ce crezi?, nu ies bine din lift si am proasta inspiratie sa ma uit in cutia postala. Iti imaginezi, draga, ca in cutia postala nu se aduna decat vestile proaste. Cat se poate de proaste. Cum nimeni nu mai scrie scrisori in zilele noastre, sper ca-ti dai seama ca singurii constanti in a te sacai cu toate obsesiile lor sunt ba RomTelecomul, ba Connexul, ba astia de la Distrigaz, ba... hai ca nu-ti mai spun ca stii si tu singura. Ieri, de exemplu, am primit o veste de la Connex.

N-am aflat nici pana acum daca e buna sau rea, nu de alta, da’ n-am avut curajul sa deschid plicul. Se considera veste buna orice cade sub un milion. Se considera veste proasta orice depaseste un milion. Sincera sa fiu, la cat am vorbit luna trecuta, numai vesti bune nu cred ca mi-a dat Connexul. Astept s-aud ce-mi zici maine, poate-poate o sa fie de bine. Hai pa, fata, si te-am pupat!

×
Subiecte în articol: arte