x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Colea Răutu - La ultimul spectacol

Colea Răutu - La ultimul spectacol

de Maria Sârbu    |    15 Mai 2008   •   00:00
Colea Răutu - La ultimul spectacol

Actorul Colea Răutu (foto) va fi înmormîntat mîine la Cimitirul Bellu. Sicriul cu corpul neînsufleţit al celui care timp de aproape 75 de ani a avut o activitate artistică plină, reprezentînd o filă în analele artei teatrale şi cinematografice româneşti, va fi depus astăzi, în jurul orei 12:30, în capela de la Bellu Ortodox.

Actorul Colea Răutu (foto) va fi înmormîntat mîine la Cimitirul Bellu. Sicriul cu corpul neînsufleţit al celui care timp de aproape 75 de ani a avut o activitate artistică plină, reprezentînd o filă în analele artei teatrale şi cinematografice româneşti, va fi depus astăzi, în jurul orei 12:30, în capela de la Bellu Ortodox. Va fi condus pe ultimul drum de soţia Magda, care a fost alături de el pînă în clipa despărţirii de această lume, de fiica Irina şi nepoţii lui dragi, Alexi şi Sonia, care vin astăzi de la Paris, de vecini, prieteni, artişti.

 

 

Colea Răutu, cel care a iubit meseria sa de actor precum viaţa, nu are parte de a fi dus şi petrecut pe celălalt tărîm dintr-o sală de teatru sau dintr-un studio de film. Nu s-a oferit nimeni să organizeze funeralii. Au sunat mulţi acasă, exprimîndu-şi regretele şi întrebînd unde va fi depus, cînd va fi înmormîntat. Şi atît. Îşi va găsi odihna în cripta familiei, nu alături de alţi mari actori, dar ceva mai departe de aleea artiştilor. Oricum, se vor întîlni Sus şi poate vor vorbi despre ceea ce au lăsat jos. Şi-au exprimat regretul pentru pierderea artistului colegi de breaslă, regizori, scenarişti.

 

 

S-a stins marţi, 13 mai, pe patul de spital. Fusese internat din cauza unor afecţiuni hepatice chiar în Duminica Paştelui. Dumnezeu să-l odihnească!

×
Subiecte în articol: arte