Colecția Pacea a depășit estimările casei de licitații
Lucrări din prestigioasa colecție de artă Ion și Lucrezia Pacea au înregistrat rezultate spectaculoase, peste maxima estimării realizată de Casa de Licitații. Recordurile au fost stabilite în cadrul licitației colecției de artă Lucrezia și Ion Pacea din 4 februarie.
Cel mai bine vândută lucrare din colecția Pacea a fost pastelul „Ulcior cu albăstrele”, semnată de Ștefan Luchian. Opera de artă a fost adjudecată pentru suma de 20.000 de euro, plecând de la un preț de pornire de 12.000 de euro. Marele maestru al plasticii românești a fost urmat de Gheorghe Petrașcu cu lucrarea „Ulcior cu flori de clematis”, care a fost adjudecată pentru 10.500 de euro.
Au depășit considerabil estimările casei de licitație și lucările semnate de celebrul Henri Matisse „Zbor” și „Nud albastru”, fiind adjudecate pentru 900, respectiv 3.000 de euro, având o estimare superioară inițială de doar 300 de euro. De la estimarea de 150 de euro a ajuns la adjudecarea pentru 4.570 de euro un lot din cositor, format din farfurie gravată și carafă, realizate în atelierele de la Sibiu și Sighișoara în sec. XVII-XVIII. Totodată, un covor oltenesc din lână, producție mănăstirească, decorat cu motivul pomului vieții din sec. XIX a fost adjudecat pentru 1.600 de euro, având cu prețul de pornire de 500 de euro.
Artiștii Ion și Lucrezia Pacea au manifestat o viziune clară asupra statutului de colecționar, creând o importantă colecție de artă, de la icoane vechi și sculpturi religioase până la covoare tradiționale și pictură importantă, stârnind astăzi interesul nu doar a colecționarilor, dar și al muzeelor din țară care s-au arătat interesate de opere care își vor lua locul bine-meritat în sălile de expoziții.

Ştiri din .ro
-
Mihai Voropchievici la Sinteza Zilei, despre însemnătatea zilei de 21, a anului '21, la ora 21:21:21, după ce pe internet a fost anunţat sfârşitul lumii antena3.ro
-
Viorică Dăncilă rupe tăcerea la Antena 3: "Paul Stănescu m-a trădat din prima clipă, Marcel Ciolacu a dirijat moţiunea de cenzură" antena3.ro
Covidul desenat de o româncă, apreciat în Turcia

In memoriam Luminiţa Constantinescu, la TVR
Rocanotherworld Winter Edition – spiritul de festival se simte de acasă, timp de 5 zile

De Ziua Unirii Principatelor Române, Muzeul Municipiului București se vizitează gratuit
Victoria prozatorului realist asupra romancierului politic

Dirijorul Ion Marin este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze
Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Cum și de unde începe o colecție de artă

Aventuri subacvatice în premieră la Teatrul „Gong” din Sibiu

Creative Night Talks – ediția Cultura Națională va avea loc online, pe 21 ianuarie
Triplă premieră: Gabriel Bebeșelea, dirijor principal, și Daniel Ciobanu, artist în rezidență, inaugurează printr-un concert live excepțional noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

Program special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti"
Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Prietenul… o carte despre iubirea cu un terorist
Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu
