x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Coproducţia cu temă istorică “Barbarossa” se filmează la Alba Iulia

Coproducţia cu temă istorică “Barbarossa” se filmează la Alba Iulia

de Roxana Ioana Ancuta    |    31 Mai 2008   •   00:00

Cîteva scene ale coproducţiei cu temă istorică “Barbarossa” se filmează la Alba Iulia, în pelicula produsă de Castel Film România jucînd mai mulţi actori cunoscuţi, români şi străini, printre care şi Rutger Hauer

Cîteva scene ale coproducţiei cu temă istorică “Barbarossa” se filmează la Alba Iulia, în pelicula produsă de Castel Film România jucînd mai mulţi actori cunoscuţi, români şi străini, printre care şi Rutger Hauer, transmite MEDIAFAX.

Zona istorică a Cetăţii din Alba Iulia a fost transformată în platou de filmare, fiind aduse numeroase maşini cu aparatură specifică, dar şi cabine pentru actori.

Potrivit echipei de producţie, filmul intitulat “Barbarossa” are temă istorică, şi este o coproducţie italiano-americano-română.

Cele cîteva scene filmate în România se desfăşoară în zona Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, monument istoric aflat în patrimoniul naţional.

Sosirea echipei de filmare la Alba Iulia i-a bucurat pe localnici şi studenţi, deoarece unii dintre aceştia au fost angajaţi ca figuranţi pentru scenele filmate.

Filmul “Barbarossa” va avea premiera în vara anului viitor.

×
Subiecte în articol: arte alba iulia