x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info

CULTURA/MASS-MEDIA/Info

10 Noi 2004   •   00:00

10 NOIEMBRIE 2004

ADAPTARE MARQUEZ. Una dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, "Dragostea in vremea holerei", va fi adaptata in curand pentru marele ecran. Studioul New Line va produce acest film, dupa ce a cumparat drepturile de ecranizare de la producatorul Scott Steindorff, care le cumparase la inceputul anului de la scriitor. Dupa ce a refuzat timp de 15 ani sa permita adaptarea cartii sale la Hollywood, Garcia Marquez a acceptat acest lucru la inceputul lui 2004, contra unei sume cu sapte cifre. Potrivit Daily Variety, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura a respins in jur de 50 de oferte de ecranizare inainte de a o accepta pe cea a lui Steindorff.

Scenariul adaptarii va fi scris de Ron Harwood, care a adaptat cu succes romanul "Pianistul", pentru care a fost nominalizat la Oscar in 2003. Publicat in 1985, romanul lui Garcia Marquez descrie asteptarea de jumatate de secol a lui Florentino Ariza pentru a cere mana femeii pe care o iubeste.

PREMIERA CU "MAGNATUL". Filmul "Magnatul", care va incepe sa ruleze vineri in cinematografele din Bucuresti, Cluj si Iasi, va avea joi o premiera de gala la cel mai nou cinematograf din Capitala, Jolie Ville, la care sunt invitati inclusiv candidatii la presedintie. Lungmetrajul regizat de Serban Marinescu pe un scenariu de Bogdan Ficeac este povestea unui mare patron de presa in Romania de dupa ’89, pe fundalul unei campanii electorale in care partidul aflat pe primul loc in sondaje - mai precis, grupul ocult care il finanteaza - face presiuni asupra mass-media. Din distributia filmului fac parte Dorel Visan, Gheorghe Dinica, Horatiu Malaele, Razvan Vasilescu, Valentin Uritescu, Olga Tudorache, Manuela Harabor si Ana Ularu. (Sebastian S. Eduard)

BILETE ON LINE. Opera Nationala din Bucuresti si DotCommerce Romania au lansat pagina de Internet www.e-bilet.ro, una dintre primele initiative de comert electronic in domeniul cultural, care permite achizitionarea de bilete la spectacolele Operei, relateaza Mediafax. Pe pagina e-bilet.ro poate fi consultat programul integral al Operei, cei care o acceseaza avand totodata posibilitatea de a citi o descriere amanuntita a spectacolelor.

×
Subiecte în articol: arte