x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale De Florii, povestea salciei la Teatrul pentru copii

De Florii, povestea salciei la Teatrul pentru copii

de Maria Sârbu    |    19 Apr 2008   •   00:00

Teatrul Naţional pentru Copii organizează duminică, de Florii, la Sala 99 a Naţionalului bucureştean, de la ora 11:00, o frumoasă sărbătoare: micuţii invitaţi la spectacol vor putea asista la spectacolul “Povestea salciei”

Teatrul Naţional pentru Copii organizează duminică, de Florii, la Sala 99 a Naţionalului bucureştean, de la ora 11:00, o frumoasă sărbătoare: micuţii invitaţi la spectacol vor putea asista la spectacolul “Povestea salciei” − una dintre cele mai frumoase din cadrul proiectului “Poveştile florilor”, lansat de actorul Marian Rîlea şi echipa sa acum şapte ani, cînd a fost înfiinţată această instituţie.

“Teatrul Naţional pentru Copii merge la şcoală!”, spune cu plăcere Marian Rîlea, supranumit Magicianul.

Proiectul constă în activităţi organizate la sfîrşit de săptămînă şi la care copiilor li s-a oferit ocazia să intre în lumea mirifică a poveştilor păstrate din bătrîni, într-un cadru plăcut şi absolut inedit, descoperind tainele vieţii, valorile morale şi multe poveţe pe înţelesul lor − toate prin intermediul jocului.

Pentru activitatea sa dedicată copiilor, căci a organizat foarte multe manifestări în Bucureşti şi în ţară, Marian Rîlea, directorul Teatrului Naţional pentru Copii, a primit, de curînd, Premiul special pentru teatrul de copii, acordat de Senatul UNITER.

“Mi se pare extraordinar gestul Senatului UNITER. Consider acest premiu cel mai frumos dar pe care l-am primit. Îl dăruiesc mai departe, simbolic, copiilor, ei fiind cei care-mi dau energia să continuu”, afirmă Rîlea, care îl învaţă pe fiecare copil, la spectacol, să fie şi Făt-Frumos, şi Viteaz de poveste, şi Zmeu paraleu.

×
Subiecte în articol: arte