x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Disney - Filmele lunii octombrie

Disney - Filmele lunii octombrie

de Jurnalul National    |    09 Oct 2007   •   00:00
Disney - Filmele lunii octombrie

Totul a inceput cu un şoricel - Mickey Mouse - adus la viaţă in 1928, despre care Walt Disney insuşi spunea că il iubeşte mai mult decăt pe orice femeie pe care a cunoscut-o.

Tot creatorul lui Mickey susţinea că "animaţia este un mijloc universal de comunicare: se adresează oamenilor de toate vărstele, din intreaga lume" şi, intr-adevăr, universul moral creat de Disney, in care binele iese mereu triumfător, este indrăgit de toţi. Compania a fost fondată la 16 decembrie 1923, de Walt Disney şi fratele său, Roy, ca un mic studio de animaţie. Astăzi este una dintre cele mai mari companii de producţie din Hollywood si, de asemenea, deţine nouă parcuri Disneyland şi căteva reţele de televiziune, inclusiv ABC. Sediul central al Disney este la Burbank (California, SUA).


RECORD.
La baza brandului Disney stă concepţia unui revoluţionar, care a preferat visul in locul realităţii, un vis care a adus cu el un succes răsunător in lumea intreagă. Disney deţine recordul in vănzările pe DVD, "Piraţii din Caraibe 2" fiind cel mai văndut film pe DVD al tuturor timpurilor. Disney este şi deţinătorul unor recorduri in 2006 in ceea ce priveşte şi partea de live action şi animaţie.

Cele mai văndute titluri au fost: "Cars", "The Chronicles of Narnia - the Lion, the Witch and the Wardrob", precum şi titlurile DVD de mare succes, cu producţie tv - "High School Musical" şi "Lost 2".

Filmele de animaţie şi live action Walt Disney pe DVD sunt distribuite de Prooptiki Romania SRL, distribuitorul oficial pe teritoriul ţării noastre al filmelor aparţinănd acestui studio. Lansările din luna octombrie - "Meet The Robinsons", "Pixar Shorts", "Goal 2" şi "Jungle Book" - se anunţă a fi un succes, toate aceste titluri, cu o calitate de redare excepţională, fiind aşteptate de publicul din Romănia.

×
Subiecte în articol: arte Disney