x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Filmfest Dresden

Filmfest Dresden

21 Apr 2008   •   00:00

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden s-a desfăşurat între 15 şi 20 aprilie 2008. În cadrul Nopţii Călăreţului de Aur, care a avut loc sîmbătă seară (19 aprilie), au fost decernate marile premii. Adrian Sitaru cu pelicula "Valuri" a obţinut Călăreţul de Aur pentru cel mai bun film artistic de scurtmetraj internaţional.



Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden s-a desfăşurat între 15 şi 20 aprilie 2008. În cadrul Nopţii Călăreţului de Aur, care a avut loc sîmbătă seară (19 aprilie), au fost decernate marile premii. Adrian Sitaru cu pelicula "Valuri" a obţinut Călăreţul de Aur pentru cel mai bun film artistic de scurtmetraj internaţional. La acelaşi festival au mai participat în competiţia internaţională şi regizorii români Marian Crişan cu "Amatorul", Paul Negoescu cu "Examen" şi Bogdan Apetri cu "O foarte mică trilogie despre singurătate". La ediţia din acest an au participat 69 de filme, selectate din peste 2.000 de scurt-metraje.Iisus, Fiul Omului. În Săptămîna Mare, revista Săptămîna Financiară vă propune o carte de excepţie: "Iisus, fiul omului" – un mozaic al vieţii mîntuitorului văzut prin ochii celor care l-au cunoscut, l-au iubit sau l-au trădat... Opera poetică a lui Kahlil Gibran fost tradusă în peste douăzeci de limbi, iar picturile şi desenele sale se află expuse în galerii celebre din lume.





CAPITALA CĂRŢII. Oraşul olandez Amsterdam va lua locul, la 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărţii şi Drepturilor de Autor, oraşului columbian Bogota, în postura de Capitală Mondială a Cărţii, informează Mediafax. Titlul de "Capitală Mondială a Cărţii", conceput de UNESCO pentru o perioadă de un an, "oferă oraşului Amsterdam o oportunitate unică de a-şi consolida reputaţia de loc de refugiu pentru cuvîntul liber", au afirmat organizatorii. Aceştia i-au ales pe filozoful secolului al XVII-lea, Espinoza, pe Anne Frank şi pe autoarea de cărţi pentru copii Annie M.G. Schmidt drept imagine a lumii Literelor, pentru acest eveniment.

×
Subiecte în articol: arte