x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fiul lui Alain Delon, in film cu Nicolaescu

Fiul lui Alain Delon, in film cu Nicolaescu

22 Iun 2004   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA

Vedeta filmului "Omul grabit" va fi Anthony Delon, fiul lui Alain Delon, iar Sergiu Nicolaescu este si actor, si producator. Sergiu Nicolaescu face un nou film. Ca actor si producator, dar nu si ca regizor. Vedeta filmului "Omul grabit" va fi Anthony Delon, fiul lui Alain Delon.
SEBASTIAN S. EDUARD

Ieri, la Bucuresti au inceput filmarile la o noua coproductie romano-franceza. "Omul grabit" este o pelicula produsa de Cine TV Film, in care joaca fiul lui Alain Delon, Anthony, dar si o multime de nume sonore ale cinematografiei autohtone: Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Maria Ploae, Horatiu Malalele, George Mihaita. Regia este semnata de francezul Sebastiene Grall.

Filmarile vor dura in jur de 25 de zile

"Omul grabit", dupa un roman de Paul Morand, este caracterizat de Sergiu Nicolaescu drept "un film cu un subiect frumos si cald, care a lipsit cinematografiei romanesti in aceasta perioada a carei actiune se petrece in anii ’30". Anthony Delon joaca rolul principal, cel al unui tanar bolnav, care in finalul filmului va muri rapus de suferinta.

"Imi amintesc ca l-am cunoscut pe tatal sau prin 1963, pe cand acesta tocmai revenise din Algeria, unde facuse armata", ne-a declarat Sergiu Nicolaescu. "Interesant este ca in aceeasi perioada l-am cunoscut si pe Pierre Brice, care tocmai venea din Vietnam." Despre Anthony Delon, Sergiu Nicolaescu are o parere foarte buna: "Este un tanar talentat si foarte politicos", spune el.

IN UMBRA TATALUI…

Nascut la 30 septembrie 1964 in California, Anthony Delon este fiul lui Alain Delon si al frumoasei Nathalie Delon. Crescut multa vreme in umbra tatalui sau, Anthony Delon a debutat in cinematografie la varsta de 23 de ani in productia "Cronica unei morti anuntate". Abia la inceputul anilor ’90, el reuseste sa se desprinda de imaginea tatalui si sa realizeze cateva roluri importante in productii ca "Femeia fardata" si "Cascadorul". Nu este exclusiv un actor de film pentru marele ecran, pentru ca din cele 22 de filme la care a participat pana acum aproape jumatate sunt si filme de televiziune - si cazul actualei productii "Omul grabit".

VEDETE

Anthony Delon nu este singurul actor strain cu care a lucrat Sergiu Nicolaescu. In cele 50 de filme regizate de el au mai jucat Kathleen Kinmont, Yves Beneyton, Marc de Jonge, Bernard Farcy, Florent Pagny, Pascal Pistachio, Herve Bellon, John Terry, Laurence Harvey, Pierre Brice, George Marchal, Marie Jose Nat sau Orson Wells, ca sa enumeram numai cateva vedete.
×