x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Furtuna" lui Frunză, cu 4 actori în 15 roluri

"Furtuna" lui Frunză, cu 4 actori în 15 roluri

10 Noi 2010   •   00:00

Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" anunţă pentru duminică, ora 19:00, premiera spectacolului cu piesa "Furtuna" de Shakespeare, direcţia de scenă aparţinând lui Victor Ioan Frunză. Decorul şi costumele sunt realizate de Adriana Grand. Creatorul a distribuit pentru 15 personaje doar patru actori: Ioana Barbu, George Costin, Alexandru Ion şi Sorin Miron.

Într-un text, remis mass-media sub forma unui comunicat de presă, cu titlul "Furtuna/ Comedia imposibilului", se arată că "Furtuna" este o comedie "venită din Tărâmul dragonilor, în care Sacrul este camuflat în Profan"; este o poveste "al cărei motto poate fi o deviză a NASA: Totul e posibil! Imposibilul ia doar ceva mai mult timp"; este comedia "Libertăţii şi a Identităţii, alegoria populară a confruntării dintre omul artistic şi omul mediocru"; Prospero, "un om agăţat de stânca speranţei vs. Caliban, un inocent primitiv şi straniu, incapabil de a sesiza răul pe care îl comite".

Şi mai departe: "Furtuna" ne arată cum poţi transforma o vulnerabilitate în avantaj; teama de eşec te menţine învingător şi că omul trebuie să ia măsuri pentru a restabili echilibrul şi onoarea.
"Furtuna" în această variantă a lui Frunză înseamnă "a face teatru cu tine însuţi! (...); înseamnă o comedie a paradoxului!".
Spectacolul a fost pus în scenă în 36 de repetiţii şi a avut patru reprezentaţii de test până la premieră. Durează 1 oră şi 30 de minute, fără pauză. Următoarea reprezentaţie va avea loc la 24 noiembrie.

×
Subiecte în articol: arte