x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gazda perfecta

Gazda perfecta

15 Apr 2005   •   00:00

Emisiunile culinare sunt la moda. Dar cum tot timpul se vrea ceva mai bun, s-a inventat "Vino sa cinezi cu mine!", un reality-show in care participantii se bat pentru a fi "gazda perfecta".



  • de ADRIANA PADURARU

  • CONCURENTA. Cele 1.000 de lire sterline puse la bataie i-au facut pe participanti sa incerce retete sofisticate si pretentioase
    Reality-show-ul "Vino sa cinezi cu mine!" este prezentat in fiecare dupa-amiaza de canalul britanic de televiziune Channel 4. Cinci persoane se intrec in mancaruri alese pentru a demonstra ca sunt gazdele perfecte. Fiecare dintre concurenti pregateste cina pentru ceilalti patru. Iar acestia din urma dau note de la 1 la 10. Cel care acumuleaza cele mai multe puncte va fi declarat castigatorul marelui premiu, in valoare de 1.000 de lire sterline.

    DESFASURATOR. Jumatate din emisiune este dedicata pregatirii cinei: cumpararea ingredientelor, prezentarea retetei, prepararea bucatelor. In cea de-a doua jumatate este prezentata cina. Dupa care urmeaza interviuri cu musafirii care lauda sau nu ceea ce a pregatit gazda. Partea ce mai grea pentru concurenti nu pare a fi cina in sine, ci notarea contracandidatilor. Si asta pentru ca nu este usor, oricat de bune ar fi preparatele, sa dai o nota buna, stiind ca ar putea sa-ti "fure de sub nas" 1.000 de lire sterline.

    "BUCATARI". Toti au incercat sa elimine concurenta cu preparate deosebite. Iata cateva exemple. Printre concurenti s-a numarat si o soprana, Jane Bagley. Ea a dorit sa-si cucereasca musafirii nu numai prin mancaruri minunate, dar si printr-o "coloana sonora" desavarsita. Cu ce i-a incantat pe contracandidati? Peste prajit cu lamaie si sos de macris, iar la desert - inghetata de pere cu vin si scortisoara. Pentru ca digestia sa se desfasoare intr-un mod cat mai placut, soprana a inceput sa le cante musafirilor arii din opere celebre.

    "Privilegiatul" saptamanii a fost preotul Brian Williams, care a avut la cina patru doamne. Pestele afumat si budinca preparate de parintele Brian le-a dat gata pe celelalte concurente. Lista bucatelor este lunga: friptura de iepure, de pui, peste de diferite soiuri, sosuri peste sosuri. Bineinteles, toate "asortate" cu cate un desert.

    "FRAUDA" PREMIATA
    Cel mai amuzant moment al concursului a fost atunci cand una dintre concurente i-a tras pe sfoara pe musafiri si telespectatori. Mancarurile delicioase pregatite au fost "fraudate". Adica nu erau facute de manuta ei, ci a cumparat semipreparate. Pana si supica fusese de la pliculet. Doar a citit instructiunile si gata. Sosul pentru spaghete a fost si el "falsificat". Telespectatorilor le place emisiunea. Unul chiar era amuzat de figurile celor patru doamne cand au gasit in desertul preparat de parintele Brian par de pisica. Altul era incantat de o doamna "barfitoare". "Nu a comentat deloc mancarurile contracandidatilor. Ea era mai atenta la ce are fiecare in casa."
    ×
    Subiecte în articol: arte