x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gica Hagi, nascut pentru fotbal

Gica Hagi, nascut pentru fotbal

17 Mar 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
ANTENA 1 - Geniali, astazi, de la ora 20.15 Cea de-a doua editie a galei "Geniali", programata astazi, la ora 18:00, il are ca invitat pe regele fotbalului romanesc, Gica Hagi. Prezentatorii editiei sunt Mihaela Radulescu si Ovidiu Uscat.
MIHAELA SUCIU

SHOW. Prietenii s-au adunat sa-l omagieze pe genialul Hagi
Genialul sarbatorit in luna martie la Antena 1 este cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi. Astazi, de la ora 20:15, alaturi de el sunt prezenti pentru a-l celebra atat familia, cat si prietenii si personalitati din lumea fotbalului, muzicii, politicii etc., precum Anghel Iordanescu, Gica Popescu, Dan Petrescu, Gabi Balint, Giovani Becali, Ovidiu Ioanitoaia, Cristian Topescu, Mircea Geoana sau fostul presedinte Emil Constantinescu.

Prezentatorii acestei editii sunt vedeta "Duminicii in familie" Mihaela Radulescu si "matinalul" Ovidiu Uscat.

ANECDOTE. Prietenii lui Hagi au venit cu tolba plina cu anecdote, pe care marele fotbalist le-a completat cu umor. Puiu Iordanescu a povestit cum in timpul unui meci amical, in care antrenorul se afla pe teren alaturi de fotbalisti, l-a implorat pe Gica sa-i paseze o minge. Hagi a zis: "Da, nea Puiule, du-te!", ca apoi sa dea gol de la mijlocul terenului. Dan Petrescu, un alt "patit" al lui Hagi, a invatat sa nu se mai supere cand ii spunea "Du-te, Dane!" pentru ca "il iertam ca nu mi-a pasat cand vedeam mingea sutata direct in plasa echipei adverse".

PARADA TRICOURILOR CELEBRE . Momentele artistice nu lipsesc din reteta acestei de-a doua editii a galei "Geniali", la care se adauga in premiera parada tricourilor din colectia lui Hagi. Pe langa participarea formatiei 3rei Sud-Est sau a tarafului Zece Prajini a lui Tandarica, show-biz-ul romanesc i-a pregatit "regelui" balonului rotund cateva momente inedite. Pe de o parte, trupele Ro-mania si Cora i-au cantat lui Gica "Ciobanas cu trei sute de oi", una dintre piesele sale preferate, iar de cealalta parte, Directia 5 le-a dedicat starului fotbalului si sotiei sale melodia "Dac-ai sti". Gica a povestit ca, atunci cand el se afla in Constanta si se indrepta spre Bucuresti, iar sotia sa se afla la Istanbul, au ascultat impreuna tot drumul melodia cu pricina. La capitolul familie, invitatul de onoare a dovedit o atentie deosebita, chiar daca nu i-a spus niciodata sotiei "Te iubesc", sustinand ca el e omul faptelor si nu al vorbelor.

FIGO SI PEREZ, LA GENIALI. Alaturi de Hagi au tinut sa fie prezenti si celebrii jucatori si antrenori din lumea fotbalului, care l-au definit in felul lor pe cel care reprezinta una din marcile care exporta imaginea Romaniei in lume. "Regele" a primit felicitari din partea multor oameni de fotbal, printre care Luis Figo, Miodrag Belodedici, Mircea Lucescu sau Johan Cruiff. In gest de multumire pentru activitatea lui, Hagi a primit macheta in argint a stadionului Santiago Bernabeu.

DIN ZECE AU RAMAS TREI. Emisiunea a fost filmata pe parcursul a zece ore din care telespectatorii vor putea urmari doar trei ore. Prezentatoarea acestei editii, Mihaela Radulescu, a precizat ca cele zece ore au fost un maraton al bunei dispozitii, dar si rezumatul istoriei unei vieti din care fiecare avem ceva de invatat. "Povestea lui de viata, spusa mai sincer si mai fermecator ca oricand, este povestea de succes a unui roman genial si poate fi visul oricarui copil care-l venereaza pe marele sportiv. Cu conditia sa aiba harul lui, educatia lui, cheful de munca si respectul pentru marile valori ale vietii. Hagi e un om pe care-l admira multi, dar dupa ce vor vedea "Geniali", il vor iubi de-a dreptul, pentru totdeauna".

INCEPUTURI
A inceput sa joace fotbal cu o vezica de porc, apoi cu o minge din par de cal, facuta chiar de bunicul sau, pentru ca la 6 ani sa primeasca o minge de cauciuc de la mama sa. In aprilie 1975, Hagi a luat primul contact cu fotbalul adevarat. La 11 ani a participat la prima competitie oficiala, "Cupa Sperantelor - Editia a 6-a". La 13 ani a fost legitimat la Farul Constanta, fapt ce a reprezentat inceputul unei cariere de 23 de ani ca jucator de fotbal.
×
Subiecte în articol: arte Gheorghe Hagi gica