x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale GuerriLIVE - Iris in Laptarie

GuerriLIVE - Iris in Laptarie

18 Apr 2005   •   00:00

"Nationala de rock a Romaniei" a raspuns prezent invitatiei Radio Guerrilla. Minculescu a complimentat prestatia artistica a publicului si l-a rugat sa nu dea foc tavanului din Laptaria Enache.

  • de ADRIANA PADURARU
  • CULTURE CLUB

  • COMPLIMENT. Minculescu a apreciat calitatile vocale ale publicului si l-a lasat mai mult pe el sa cante
    Radio Guerilla a continuat seria concertelor live in Laptaria Enache. Dupa Vama Veche, vinerea trecuta a urmat "Nationala de Rock a Romaniei".

    Iubitorii rockului si mai ales fanii trupei Iris au scos 200.000 de lei din buzunar pentru a fi prezenti la recitalul sustinut de Minculescu&Co in Laptarie, la sfarsitul saptamanii trecute. Clubul era atat de plin incat aproape ca nu aveai unde sa arunci un ac. Te intampina inca de la usa un miros de tigara si trabuc. Cam mult fum, dar ce sa-i faci? Asa se intampla intr-un loc mai restrans. Mesele erau rezervate, iar scaunele fusesera de mult ocupate de cei mai precauti. Cum goana dupa un loc mai confortabil nu a dat roade, multi dintre cei prezenti s-au asezat frumusel, in fund, pe podea, in fata scenei. Si au stat cumintei acolo pana cand a sosit "capitanul Nationalei" - Cristi Minculescu.

    RECITAL. Era in jurul orei 22:30 cand si-a facut aparitia Cristi. Lumea l-a aplaudat, in speranta ca se si urca pe scena. Nu s-a intamplat insa asa. Aseptarea s-a mai prelungit inca o jumatate de ora, iar la ora 23:00 fix, Iris a urcat pe scena. Prima piesa - "Cazino". Se poate spune ca Minculescu si-a cam odihnit vocea, pentru ca aproape toata melodia a fost cantata de public. Si a fost cantata foarte bine, ce-i drept. Cine da 200 de mii pentru a se inghesui in Laptarie, inseamna ca este un fan adevarat. Si pentru orice fan care se respecta, versurile pieselor favoritilor nu sunt demult o enigma pentru ei. Lucru apreciat si de membrii formatiei. "La cat de bine cantati, noi ar fi trebuit sa platim intrare", si-a complimentat Minculescu admiratorii. Nu se putea ca din recitalul sustinut de Iris in Laptarie sa lipseasca melodii precum "Matase alba", "De vina esti tu", "Nu ma uita", preluarea dupa Uriah Heep - "Lady in Black" sau "Floare de Iris".

    PCI. Mai bine de doua ore Crisi & Co au cantat cot la cot cu publicul. Si cum unele melodii erau "de bricheta", Minculescu s-a transformat intr-un grijuliu membru al echipei de paza contra incendiilor. "Urmeaza «Ultimul mic-dejun al lui Bon». Puteti aprinde brichetele, dar aveti grija sa nu dati foc tavanului", i-a atentionat el pe fani. Ce-i drept, nici nu era foarte greu sa afumi plafonul. Cu atat mai mult cu cat erau unii tineri care stateau putini cocosati de teama sa nu se loveasca la cap.

    ×
    Subiecte în articol: culture club