x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Holden Caulfield, personaj de carte disputat în instanţă

Holden Caulfield, personaj de carte disputat în instanţă

02 Iul 2009   •   00:00

Holden Caulfield, eroul din romanul "De veghe în lanul de secară", aparţine autorului său, J. D. Salinger, a apreciat miercuri un tribunal din New York, care a suspendat publicarea în SUA a cărţii unui autor suedez care înfăţişează acelaşi personaj, mult mai în vârstă, relatează AFP.



Judecătoarea Deborah Batts "a aprobat suspendarea publicării (în SUA) până când va fi luată o decizie finală", a arătat pentru AFP o sursă judiciară. "De veghe în lanul de secară" ("The Catcher in the Rye") a fost publicat în 1951 şi este considerat cea mai importantă operă a lui J. D. Salinger, născut în 1919 şi care trăieşte izolat în New England /nord-estul SUA/.

Suedezul Fredrik Colting a scris, sub pseudonimul J. D. California, un fel de continuare a cărţii lui Salinger, în care Holden Caulfield, un adolescent în romanul original, este prezentat ca un bătrân de 76 de ani. Decizia instanţei nu este însă una finală, aceasta urmând a fi luată când toate aspectele cazului vot fi expuse într-un proces ulterior.

×
Subiecte în articol: arte