x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In cautarea emisiunii pierdute

In cautarea emisiunii pierdute

de Luiza Moldovan    |    28 Mar 2006   •   00:00
C(RAMPE)
Din cauza schimbarii orei de difuzare, emisiunea Loredanei, care se numeste, simplu, "Lori"... aaa... si-a schimbat, practic, ora de difuzare. Nu putem spune de cata vreme dureaza acest lucru, dar putem spune cand anume au programat-o pe Acasa teve (atentie, informatia e destinata doar celor care nu cunosc, repetam, nu cunosc acest mic detaliu).

Deci, stimati telespectatori si stimati ascultatori, va facem cunoscut ca, incepand cu o data pe care n-o putem preciza, emisiunea "Lori", moderata de inegalabila Loredana, a fost mutata duminica dupa-amiaza, chiar seara, am putea adauga, in jurul orei... aaa... in jurul orei. Precizam prin prezenta ca emisiunea si-a pastrat binecunoscutul format cu care si-a sapat drum catre inimile telespectatorilor si telespectatoarelor, dar ca, desi "toate-s vechi si noua toate", am putea spune ca, uneori, lui "noua" i se mai intampla sa devina "opt" (ce gluma buna!).

Am dori, de asemenea, sa adaugam un extrem de pretios ingredient, cu valoare de informatie majora: de cand, in urma unor sapaturi arheologice in sufletul dumneaei delicat, si-a descoperit inclinatia catre jurnalism, cunoscuta cantareata de muzica usoara romaneasca poate afirma ca si-a mai lipit o caramida la edificiul si-asa puternic al fiintei dumneaei. Am remarcat lejeritatea cu care se misca printre intrebari (si, implicit, printre idei) si nu ne-am putut abtine sa nu ne intrebam de unde le tot scoate binecunoscuta cantareata de muzica usoara romaneasca.

Invitatul Cotimanis (Constantin, pentru neinitiati, un om bun, in realitate, un om rau in telenovela pe care o urmarim cu totii), cel care a avut bunavointa de a accepta invitatia simpaticei moderatoare, a povestit cum a obtinut dumnealui custodia copilului sau. Momentul a fost marcat cu spontaneitate de catre simpatica moderatoare, care incerca din toate puterile delicatei, dar totusi puternicei dumneaei fiinte sa-l convinga pe Cotimanis ca i-a fost mama cat si tata: "Si tu i-ai fost si mama, si tata". "Nu, n-am fost decat tata", incearca invitatul sa reziste convingerilor pe care, cu subtilitate, moderatoarea incearca sa i le inoculeze. "Hai, c-ai fost si mama", incearca dumneaei sa se convinga pe sine ca are afinitati de psiholog esuat in jurnalismul de televiziune. "Ce, nu-i gateai?", insista ea.

Faptul ca, pentru Loredana, conceptul de "mama" se asaza singur in spatiul ingust al gastronomiei nu e de natura sa ne intristeze, asa cum, poate, pe dumneavoastra a facut-o deja. La urma urmei, a fi mama inseamna, in prima instanta, sa stai la cratita si abia pe urma altele. A fi mama inseamna multe lucruri, stimati telespectatori. A fi mama e totul si, in egala masura, vai, nimic. Caci totul trece, nimic nu dureaza. Doar ideea de mama va transcende, singura, timpurile, in cautarea unor emisiuni mai... in cautarea unor emisiuni mai.

×
Subiecte în articol: arte mama