x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In "La Scena" se citeste in stele fixe

In "La Scena" se citeste in stele fixe

14 Apr 2005   •   00:00

Am scapat de plictiseala. Nu ne mai plangem de multisor ca n-avem unde schimba o vorba cu prietenii, la un pahar de vorba. Dar ce ziceti de-un pahar de "horoscop"? E pe lista de meniu a Clubului "La Scena".

  • de MIRUNA MIHALCEA
  • CULTURE CLUB
  • NO COMMENT. De parca distractia ar mai avea nevoie de explicatii...
    Imaginati-va urmatorul scenariu: se-apropie sfarsitul unei zile de luni suparator de obositoare, cu atat mai agasanta, cu cat urmeaza inc-o marti, o miercuri, o joi si-o vineri pana la recreatie. Motiv pentru care decideti sa sfidati stresul zilnic si planuiti o reuniune de gasca. Sa zicem, la Scena. Undeva la intersectia Bdului Corneliu Coposu cu Strada Mantuleasa. Acolo, sub infatisarea "retro" a unei case vechi, se ascunde un club. Sase camere cu stil, restaurant, bar, scena si, in fine, un pod care gazduieste piese de teatru, cu rasunet, unele organizate chiar de "La Scena".

    SCENARIU. Sa continuam asadar scenariul. Ajungi la Scena, te faci comod. Comanzi ceva, ca sa eviti uscarea prematura a gatlejului, ca doar ai de povestit, in principiu de suduit problemele cotidiene. Cand, ce sa vezi? Apare la un moment dat un domn cu un laptop. Il cheama Cosmin Tomescu si e astrolog. Daca-i furnizezi data si ora nasterii, el o sa fie amabil si-o sa-ti dea inapoi, la schimb, ceea ce se cheama un posibil profil astrologic. Deci, in pretul distractiei e inclusa si consultatia astrologica. Iar daca cineva e interesat sa-nvete limbajul stelelor fixe, n-are decat sa dea o raita si duminica prin "La Scena". Timp de cateva ore, spatiul restaurantului se transforma in loc de studiu, unde Cosmin preda incepatorilor si avansatilor tainele cititului in stele. Ati fi uimiti sa vedeti cat de pestrit e publicul lui Cosmin: tinere de 19 ani, domni cu cravata si servieta diplomat pe la vreo 35 de ani, precum si doamne sau domni stimabili, in apropierea pensiei, interesati cu ce va-nlocui soarta anii de semnat condinca la ora fixa. Ei bine, participarea deosebita a acestora a contribuit considerabil la publicarea cartii "Initiere in astrologia stelelor fixe", semnata Cosmin Tomescu si editata la Editura Full Moon, lansata acum doua saptamani, unde altundeva decat la "La Scena"?

    UNDERGROUND CULTURE. Asta e ambitia clubului. Sa-mbine cu gratie si stil interesul comercial si cel cultural. Asa ca, pe langa lista de meniu pe care figureaza cu onor "15 minute cu Nicole Kidman", "Femeile lui Goldoni", "Seherezada", "Un actor in plus" si altele ale caror ingrediente va vom lasa sa le descoperiti singuri, ca nu cumva sa le zadarnicim deliciosul impact gastronomic, mai e o lista anexa, de meniu cultural, unde se regasesc expozitii, poezie, concerte, petreceri, happening-uri si mai ales, dar mai ales, teatru.

    ×
    Subiecte în articol: culture club scenă