x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Incepe circul!

Incepe circul!

06 Noi 2004   •   00:00

Globus - Cei mai buni dresori si acrobati au venit la Bucuresti

Azi, la ora 18:30, se deschide stagiunea 2004-2005 a Circului "Globus". Spectacolul "Ocolul Pamantului in balon" cumuleaza fastul si stralucirea Las Vegasului cu rafinamentul de la Monte Carlo.
ADRIANA PADURARU

MAIESTRIE. Dresorii Caselly au transformat giganti de peste doua tone in niste mielusei

Ar fi bine sa nu ratati noul spectacol realizat de Circul "Globus" pentru stagiunea 2004-2005, pentru ca aveti ce vedea. De la Circul Mare din Moscova, Danemarca, Compania Circurilor din Ucraina, Ungaria, Australia, Belgia, Kenya si Romania, nume sonore ale scenei mondiale ale circului au raspuns invitatiei de a participa la cel mai grandios spectacol montat vreodata in Bucuresti. Peste 130 de artisti, patru elefanti africani si opt cai andaluzi sunt gazduiti pe o singura scena si ii vor conduce pe Tomi Cristin si Magda Catone in aventuri nebanuite.

PREMIANTI. Trupa Puzzanovi a sosit in Romania. Acrobatii la bascula, veniti de la Moscova, au revolutionat arta circului si au devenit lideri mondiali prin performantele pe care de doi ani nimeni nu a reusit sa le egaleze. Tripla pirueta formand o coloana de trei, triplu salt cu surub pe un piciorong si salturi mortale sunt doar cateva exemple. Dresorii Caselly, castigatorii medaliei de argint la Festivalul International de Circ de la Monte Carlo, vor prezenta pentru prima oara in tara noastra un numar de dresura cu patru elefanti africani.

Spectatorii vor trece o data cu protagonistii spectacolului printre celebrele piramide si prin jungla. Vor ajunge in Spania, de unde vor pleca in Vestul Salbatic. "Balonul" va ateriza in mijlocul Carnavalului de la Rio, iar ultima oprire va fi Rusia. Toti acrobatii "intalniti" in timpul calatoriei au fost invitati in Romania. "Ajunsi" pe taram romanesc, toti artistii au incins o perinita ca la carte.

PREGATIRI. Realizarea scenografiei a necesitat trei luni de pregatiri, iar conceptul ii apartine arhitectului Octavian Neculai. Corpul de balet a inceput repetitiile inca de la sfarsitul stagiunii trecute, sub indrumarea Amei Butoiescu (cea care semneaza si design-ul costumelor) si a lui Alice Visan. Peste 130 de artisti si mai mult de 300 de oameni din spatele scenei au muncit aproape fara intrerupere in ultima luna, pentru ca spectatorii sa se simta ca la Monte Carlo.

Costul biletelor este de 140.000 lei (stal II), 170.000 lei (stal I), 250.000 (loje) si 350.000 lei (loja VIP). Pentru grupurile organizate pretul unui bilet este de 100.000 lei.

×
Subiecte în articol: arte