x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

04 Iun 2008   •   00:00

4 iunie 2007



FAUST. Grandioasa producţie "Faust" montată de Silviu Purcărete anul trecut în uzina dezafectată Simerom atrage cel mai mult publicul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Interesaţi de acest spectacol sînt şi directorii celor mai mari festivaluri din Europa. La reprezentaţiile de la 31 mai şi 1 iunie s-a aflat şi Jonathan Mills, directorul Festivalului de la Edinburgh. Este mare lucru dacă Mills a urmărit spectacolul pînă la sfîrşit şi cu atît mai mult cu cît a mers şi a doua oară să-l vadă – susţin unii cunoscători ai criteriilor de selecţie a spectacolelor pentru Edinburgh, manifestarea la care şi-ar dori să ajungă orice teatru. (M.S.)

BALETUL ISRAELIAN. Sînt două dintre cuvintele care descriu reprezentaţia baletului israelian din spectacolul "Romeo şi Julieta", organizat de Ambasada Israelului, luni seară, la Opera Naţională Română. Printre spectatorii care s-au delectat cu povestea spusă în paşi de dans a nemuritorilor îndrăgostiţi s-au numărat numeroase personalităţi româneşti: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Maia Morgenstern şi mulţi alţii. Din distribuţie au făcut parte Lyudvik Ispiryan (Romeo), Anna Kostanyan (Julieta), Roman Khamitov, Amit Yardeni. (G.B.)

PRO-PAIN, ÎN FABRICA. Una dintre cele mai tari trupe hardcore din lume concertează în această seară la Bucureşti, în Club Fabrica. Începînd de la ora 19:00 vor urca pe scenă X-Core (metal-hardcore, Cehia), Blasted (metal, Elveţia) şi Zuul Fx (metal-hardcore, Franţa) pentru ca în jurul orei 22:00, Pro-Pain (foto) să încheie în forţă seara de metale grele. Iată cum prezintă organizatorii, Krudd Promotion and Booking, concertul Pro-Pain: "Violenţa din cartierul Brooklyn, frustrările generate de viaţa de cartier sau atitudinea antisistem sînt temele predilecte abordate de Pro-Pain în muzica lor. Brutalitatea şi «nonşalanţa» cu care sînt prezentate aceste avataruri ale societăţii americane – şi nu numai – fac din recitalurile Pro-Pain un bun prilej de descătuşare...". La concertul de astăzi, inclus în turneul de promovare a noului album Pro-Pain, "Age of Tyranny- The Tenth Crusade", biletul de intrare este 55 de lei. (A.R.)

TETRAEVANGHELIAR. A fost lansată, luni seară, la Librăria Teatrului Naţional, cea mai mare carte legată în ultimul secol în România. "Tetraevangheliarul Paideia", o replică postmodernă a primelor tipărituri din istoria noastră, este făcut tocmai pentru a atrage atenţia asupra destinului cărţii în cultura actuală. Are în jur de un metru lăţime, jumătate de metru pe înălţime, aproape un sfert de metru la cotor şi este legat în piele şi brocart italian. Hîrtia este făcută de mînă, foaie cu foaie. Textul evangheliilor este cel agreat de Biserica Ortodoxă şi urmează ordinea tradiţională – Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Acest unic exemplar valorează în jur de 2.000 de euro, dar cartea poate fi editată la comandă. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte