x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

09 Iun 2008   •   00:00
TIFF 2008, LA FINAL. Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) s-a încheiat sîmbătă seară, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Marele Trofeu a fost cîştigat de "Shakespeare colţ cu Victor Hugo" (Mexic, 2008), în regia lui Yulene Olaizola. De asemenea, actorul Radu Beligan a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu un premiu de excelenţă, în timp ce actriţele Tamara Buciuceanu Botez şi Catherine Deneuve au fost omagiate pentru întreaga carieră. În cadrul aceleiaşi gale, regizorul Corneliu Porumboiu a primit medalia de Cavaler al Artelor şi Literelor din partea Franţei. (A.V.P.)

POZE CU ZIMŢI. A scris o carte – "Poze cu zimţi" – şi a organizat un concurs de fotografie – "Poze cu zimţi". Un autor, două evenimente, aceeaşi idee: un anumit tip de atmosferă a anilor ’90. Anca Mizumschi a lansat duminică seară la Librăria Cărtureşti acest volum de poezii, despre care Alex Ştefănescu scria: "Nu este un jurnal al fericirii. Ea (cartea) poate fi considerată, dimpotrivă, un jurnal al nefericirii. Dar respiră atîta dorinţă de fericire, încît te cucereşte cu fiecare vers, te face să crezi că tu o scrii pe măsură ce o citeşti". (R.I.A.)

COSTEL, ÎN BANAT. Recitalul lui Costel Busuioc de la 12 iunie de la Timişoara este inclus în spectacolul de binefacere "Cireşar cu dar", care vine în sprijinul copiilor olimpici. Evenimentul, desfăşurat sub sigla Fundaţiei Artmedia, va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Recitalul românului ale cărui capacităţi vocale au fost descoperite la un concurs televizat din Spania va fi însoţit de Orchestra Filarmonicii Banatul. În cadrul spectacolului vor fi premiaţi 63 de copii olimpici din judeţul Timiş şi 23 de copii cu rezultate bune la învăţătură din comuna lui Costel – Ghilad. (M.S.)

MINCIUNI OFICIALE. În spatele realităţii şi guvernelor alese democratic se ascund personaje care trag sforile după bunul lor plac şi interes. Astăzi, Săptămîna Financiară vă propune "Minciuni oficiale, o carte-investigaţie despre zece conspiraţii care au schimbat soarta lumii, de la asasinarea preşedintelui Kennedy şi pînă la atentatele teroriste de la 11 septembrie. Autorul acestui best-seller, David Heylen Campos, este unul dintre cei mai renumiţi jurnalişti din Spania. El a lucrat în presă şi la radio, a organizat şi a participat la numeroase congrese naţionale şi internaţionale. (A.V.)

×
Subiecte în articol: arte