x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

19 Apr 2005   •   00:00


  • 20 aprilie 2005
  • DON QIJOTE. Teatrul National "I.L. Caragiale" va prezenta la sfarsitul acestei saptamani o noua premiera: Don Quijote de de Miguel de Cervantes, in regia lui Dan Puric. Costumele ii apartin Doinei Levintza. Spectacolul este realizat impreuna cu Institul Cervantes. "De la step la arte martiale, la dansuri populare romanesti, Don Quijote al anului 2005 va traversa cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate, intrand in sufletele oamenilor de pretutindeni. Sunt convins ca, daca-l voi juca in Japonia, va fi intitulat «Aventurile unui samurai nefericit»", spune despre piesa Dan Puric.

    JUGARU, FARSE IN MONTREAL! De aproape o saptamana farsele cu Jugaru se aud si in Montreal, pe 105,1 FM la statia CKDG FM. Emisiunea HIT.RO, prima in limba romana pe undele FM din Montreal, are un format de magazin informational-muzical si, o data cu retransmiterea farselor lui Jugaru, umoristic. Mica, dar foarte dornica de distractii comunitate romaneasca a reactionat extrem de pozitiv la «podul de flori» dintre Romania si Canada, multi dintre ei lasand mesaje pentru a face apropiatilor diferite farse.

    CANNES 2005. Regizorii Gus Van Sant, David Cronenberg, Wim Wenders, Lars Von Trier si Jim Jarmusch se regasesc in selectia oficiala a editiei de anul acesta a Festivalului International de la Cannes. Selectia oficiala de anul acesta marcheaza revenirea numelor grele la Cannes, dupa ce editia din 2004 a fost mai degraba eclectica, iar acordarea marelui premiu documentarului american "Fahrenheit 9/11" a fost o surpriza. Gus Van Sant va participa la competitia oficiala cu "Last days", David Cronenberg cu "A history of violence", iar Lars Von Trier cu "Manderlay". In total, pentru competitia oficiala au fost selectate 20 de filme. Cea de-a 58-a editie a Festivalului de la Cannes se va desfasura intre 11 si 22 mai.

    CARTE UTILA. Astazi, de la ora 20:30, emisiunea "Arta versus arta" de la TVR Cultural va propune tema "Cartea «utila» versus cartea «inutila»". "Gandeste ca un invingator", "Despre puterile si slabiciunile sefului", "Feng-Shui pentru succes in dragoste" sunt titlurile unor carti care nu-ti promit chiar luna de pe cer, dar iti propun retete pentru rezolvarea diverselor probleme. Editurile le-au ales pentru vanzarile spectaculoase din strainatate si n-au gresit.

    ×
    Subiecte în articol: arte