x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

13 Apr 2005   •   00:00


  • 14 aprilie 2005
  • GANDUL, IN LOC DE PREZENT. Noul ziar scos de Cristian Tudor Popescu, Mircea Dinescu si echipa lor se va intitula Gandul. Titlul de Prezent, anuntat initial, a fost inregistrat la OSIM, dar dupa ce domnul Turturica, fost redactor-sef la Evenimentul, o facuse deja. Cristian Tudor Popescu a incercat sa negocieze pastrarea titlului, dar, dupa spusele sale, "domnul Turturica a ridicat pretentii financiare inacceptabile". Data lansarii ziarului a ramas insa neschimbata, respectiv imediat dupa Pasti. (Mihaela Suciu)

    MEL GIBSON REVINE. Regizorul Mel Gibson intentioneaza sa faca un film despre viata Papei Ioan Paul al II-lea. Potrivit Ananova, Gibson ar fi filmat deja sfarsitul filmului. De asemenea, el a trimis o echipa de filmare la Roma, la funeraliile lui Ioan Paul al II-lea. Catolic convins, Gibson a fost autorul unuia dintre cele mai mari succese de box-office ale anului trecut, "Patimile lui Hristos", desi nimeni nu se astepta ca un film cu subiect religios sa aiba asemenea succes. p>BBC 88 FM. BBC va emite in Bucuresti 24 de ore din 24 pe frecventa 88 FM, urmand ca emisiunile in limba romana sa primeasca un spatiu de emisie de trei ore si jumatate. Pana acum, BBC nu a avut o frecventa proprie si a transmis numai prin intermediul partenerilor radio. Postul va emite in limba romana in intervalele 07:00 - 08:00, 14:00 - 14:30, 19:00 - 20:00 si 21:00 - 22:00. In rest, vor fi difuzate emisiuni BBC World Service in engleza, precum si doua ore de muzica clasica cu prezentare in limba romana.

    CONCURS. Maine este ultima zi in care tinerii scenaristi pot sa-si inscrie lucrarile la cea de-a V-a editie a "Concursului de Scenarii HBO". Pe 19 mai vor fi anuntate numele primilor trei finalisti din fiecare categorie (scurt si lungmetraj). Insa marii castigatori vor fi anuntati in cadrul galei de inchidere a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc in Cluj, la 4 iunie 2005. HBO pune la bataie premii in valoare totala de 3.000 USD. (C.O.)

    ×
    Subiecte în articol: arte