x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

11 Apr 2005   •   00:00

  • 12 aprilie 2005
  • BOX-OFFICE. Filmul de actiune "Sahara", cu Penelope Cruz si Matthew McConaughey in rolurile principale, a ocupat locul intai in box-office-ul nord-american la sfarsitul saptamanii trecute, cu incasari de 18,5 milioane de dolari. Filmul, care are in centru o catastrofa umanitara in Mali, ii duce pe protagonisti - un oceanograf interpretat de McConaughey si un medic intr-o organizatie neguvernamentala interpretat de Cruz - in inima Saharei, unde sunt supusi represaliilor militarilor condusi de un dictator. "Sin City", un film noir adaptat dupa benzile desenate ale lui Frank Miller, a coborat pe locul al doilea, cu 14,1 milioane de dolari. Filmul ii are pe generic pe actorii Bruce Willis, Mickey Rourke, Benicio Del Toro si Clive Owen.

    CASATORIE FARA AUDIENTA. Circa sase milioane de britanici au urmarit casatoria printului Charles si a Camillei la televizor, sambata, fata de 13 milioane, cati au fost interesati cu o zi inainte de casatoria fictiva a doua personaje din serialul "Coronation Street", transmite AFP, citand BBC. In medie, 6,2 milioane de telespectatori au urmarit pe BBC1 casatoria regala, adica 49% din numarul total al persoanelor care se aflau in acel moment in fata televizorului. Cursa de cai Grand National, care a inceput cu cateva minute mai tarziu din cauza transmisiunii casatoriei lui Charles, a fost urmarita pe BBC1 de 7,3 milioane de telespectatori, in medie.

    DOCUMENTAR. Proiectia filmului documentar "Mostenirea lui Goldfaden" in regia lui Radu Gabrea si reprezentatia cu piesa "Sonata Kreutzer" de Iacob Gordin au deschis duminica seara manifestarile prilejuite de "Zilele Culturii Idis la Bucuresti". Realizat pe un scenariu semnat de Manase Radnev, documentarul lui Radu Gabrea evoca figura fascinanta a lui Avram Goldfaden, cel care, in urma cu 126 de ani, intemeia in nordul Romaniei, la Iasi, primul teatru evreiesc profesionist. (Sebastian S. Eduard)

    PREMIERA LA TNB. Eugene Ionesco revine la Teatrul National "I.L. Caragiale" Bucuresti. Astazi, la Sala "Camil Petrescu" va avea loc premiera piesei "Scaunele", in regia lui Chris Simion. Din distributie fac parte Adriana Trandafir, Mihai Razus, Gabriel Fatu. Spectacolul "Scaunele" a reprezentat Romania in martie 2004 in Luna Francofoniei din India si a fost jucat in engleza si franceza in opt orase, printre care New Delhi, Calcutta, Bombay.

    ×
    Subiecte în articol: arte