x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

10 Apr 2005   •   00:00


  • 11 aprilie 2005
  • DA VINCI PENTRU COPII. Un scriitor australian a folosit "Codul lui Da Vinci" drept inspiratie pentru o productie proprie. Este vorba despre o carte dedicata copiilor, cu titlul "Cine poate decodifica mesajul lui Da Vinci?", si care e programata pentru aparitie in luna mai a acestui an. Autorul, Thomas Brezina, ambasador Unicef, nu se fereste sa afirme ca intentia lor oficiala este aceea de a crea o legatura intre cele doua carti. In varianta pentru copii, acestia vor avea de rezolvat o serie de puzzle-uri "istorice" si ghicitori, dupa spusele autorului. Actiunea se petrece intr-un muzeu al aventurii, de unde copiii sunt teleportati inapoi in timp. Brezina se bucura, pana acum, numai de incurajari din partea publicului matur care sustine o astfel de propunere si care, cred ei, reprezinta o excelenta modalitate de a-i impulsiona pe cei mici sa ia contact cu viata si opera marelui artist. (Miruna Mihalcea)

    PREZENTATOR LA OSCAR. Cautarea urmatorului prezentator al premiilor Oscar va incepe in curand, organizatorii refuzand sa spuna daca ii vor propune sau nu actorului Chris Rock sa indeplineasca acest rol si anul viitor. Audienta editiei de anul acesta este un factor determinant in alegerea prezentatorului pentru editia urmatoare. Potrivit masuratorilor, Oscarurile 2005 au avut un public cu doua milioane de persoane mai mic decat in 2004.

    COADA LA "STAR WARS". Un grup de noua spectatori pasionati de "Star Wars" stau la coada din 2 aprilie in fata unui cinematograf din Los Angeles, pentru a fi primii care, isi cumpara bilet la film, cu sapte saptamani inainte de lansarea sa pe ecrane. "Este ultimul «Star Wars». Va rula mai intai la acest cinematograf", a declarat Jerry Anderson, un somer de 27 de ani care si-a adus cortul si s-a instalat in fata Chinese Theatre, sala unde a fost lansat primul film din serie in 1977. "Ar fi o onoare sa obtin primul bilet", a adaugat el. Singurul inconvenient pentru fanii grabiti este ca filmul ar putea sa fie lansat mai intai la un alt cinematograf din Los Angeles, Cinerama Dome, potrivit presei de specialitate. "Star Wars" se va lansa in Romania pe 19 mai.

    ×
    Subiecte în articol: arte