x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

06 Apr 2005   •   00:00

  • 7 aprilie 2005
  • MEDIATIZARE. Vineri este ziua in care orice credincios va urmari cu sufletul la gura funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea (foto), transmise in direct sau in reluare. Moartea sa vine ca un memento al faptului ca majoritatea canalelor de stiri nu acorda prea mare importanta chestiunilor religioase decat atunci cand este vorba despre avorturi sau drepturile homosexualilor. Grila de programe a televiziunilor cu audienta precum CNN, BBC, Fox Ness sau MSNBC s-a concentrat in ultima saptamana pe decesul marelui lider catolic. Cert este ca, timp de o luna de acum inainte, evenimentele legate de alegerea noului Papa vor inunda canalele de stiri.

    SIMBOL. Ted Koppel, prezentatorul stirilor de noapte "Nightline", paraseste ABC News, dupa 42 de ani de cariera impreuna cu producatorul executiv al programului, Tom Bettag. Contractul lui Ted expira la 4 decembrie. De la asistent la WMCA Radio din New York, reporter special si apoi corespondent diplomatic la prezentator al stirilor de noapte pentru ABC, Koppel a devenit o figura centrala a crizelor razboiului din Irak si a evenimentelor importante la nivel international. AchiziTie. Studiourile Pinewood Shepperton, "gazdele" lui Harry Potter si ale celebrei serii James Bond, au mai facut o achizitie: studiourile britanice Teddington, a caror cifra de afaceri scazuse simtitor. Contractul i-a facut pe directorii Pinewood sa scoata din buzunar suma de 2,7 milioane de lire sterline, ceea ce nu i-a deranjat foarte tare, luand tranzactia drept o "extindere naturala".

    RELANSARE. Incepand din iulie anul acesta, postul de televiziune ABC News se relanseaza pe Internet sub o noua titulatura, "ABC News Now". Pentru cei care vor sa fie la curent cu stiri, reportaje speciale sau evenimente de pe intreg mapamondul vor avea posibilitatea sa urmareasca nonstop pe Internet transmisiuni actualizate din ora in ora. Reteau se a-dreseaza pentru inceput oraselor New York, Los Angeles, San Francisco, Philadelphia, Houston, Toledo, Ohio, California.

    TRANSFER. Peter Finchman, producatorul executiv al show-urilor de televiziune "Ali G" si "I’m Allan Partridge", a demisionat din functia de director al postului Talkback Thames in favoarea postului de director al BBC One. Directorul general al postului de televiziune britanic, Mark Thompson, este incantat de noul sau coechipier, declarand ca "este unul dintre cei mai influenti si inovatori producatori de emisiuni". BBC One va avea curand o noua fateta. (Raluca Grintescu)

    ×
    Subiecte în articol: arte