x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Cultura/Mass-media 18 octombrie 2007

Info Cultura/Mass-media 18 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    18 Oct 2007   •   00:00
Info  Cultura/Mass-media 18 octombrie 2007

Lionsgate va produce un film despre viaţa lui Albert Einstein.

ECRANIZARE. Lionsgate va produce un film despre viaţa lui Albert Einstein (foto). Siguri de succesul pe care il va avea la public un astfel de proiect, producătorii au cumpărat drepturile de ecranizare a biografiei celebrului om de ştiinţă, "Einstein: His Life and Universe"(Viaţa şi universal lui Einstein), semnată de Walter Isaacson, şi au inceput să caute scenarist, regizor şi cel mai potrivit actor in rol de Einstein. Pelicula il va prezenta pe savant incepănd de la 20 de ani şi culminănd cu vărsta de 40 de ani, cănd a primit Nobel. Producătorul Alan Polsky a precizat că filmul va surprinde şi latura de cuceritor a lui Einstein, prilej numai bun pentru a distribui in film căteva bombe sexy de la Hollywood. (O.M.B.)

STUDIU. Filme regizate de Cristian Mungiu ("Occident"), Cristian Nemescu ("California Dreamin’"), Cristi Puiu ("Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea"), Lucian Pintilie ("Reconstituirea"), Radu Muntean ("Hărtia va fi albastră"), Corneliu Porumboiu ("A fost sau n-a fost") vor fi prezentate la Universitatea Pittsburg in perioada 18 octombrie-2 noiembrie. Selecţia a fost făcută de Irina Livezeanu, profesor asociat al catedrei de Studii est-europene, in cadrul departamentului de istorie al universităţii: "Sunt filme intense prin care realităţile perioadei de «tranziţie» sunt puse sub lupă", a motivat aceasta alegerea. (O.M.B.)

DAKINO. Fundaţia DaKINO va organiza cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, in perioada 20-24 noiembrie, la Bucureşti, potrivit unui comunicat al organizatorilor. In competiţie vor fi scurtmetraje de ficţiune şi documentar. De asemenea, nu vor lipsi programele paralele. In cadrul acestora vor rula filme destinate publicului larg, pelicule premiate cu distincţii importante la alte festivaluri de renume. Preselecţia filmelor este in curs de desfăşurare, cea care va face această primă selecţie fiind Irina-Margareta Nistor, critic de film. Data limită la care filmele au fost acceptate pentru a putea fi inscrise in preselecţie a fost de 8 octombrie. (Ramona Drăghici)

×
Subiecte în articol: arte