x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Interviu cu Andy Fletcher de la DM

Interviu cu Andy Fletcher de la DM

de Alex Revenco    |    17 Oct 2007   •   00:00
Interviu cu Andy Fletcher de la DM

EXCLUSIV
Măine, in Kristal Glam Club din Bucureşti, Andy Fletcher este DJ! Dar, inainte de show, Fletch a oferit cititorilor noştri un interviu in care vorbeşte despre muzică, Dan Petrescu, Chelsea, Mourinho şi Depeche Mode.Â

Muzică, Chelsea, Dan Petrescu

Măine in Kristal Glam Club din Bucureşti şi sămbătă la Timişoara, in Club Heaven, Andy Fletcher este DJ! Dar inainte de cele două show-uri, Fletcher a oferit cititorilor Jurnalului Naţional un interviu in exclusivitate.

► Jurnalul Naţional: Inainte de toate, in numele fanilor, iţi spun bine ai revenit şi abia aşteptăm show-urile tale...

Andy Fletcher: Mulţumesc, mă bucur că m-am intors, mai ales după succesul concertului DM de anul trecut.

► E mai interesant să cănţi la clape decăt la inceputuri, cănd erai basist?

E foarte greu să-ţi răspund, la inceputuri am căntat, intr-adevăr, la bass, dar cănd am decis să devenim un grup electronic am trecut la keyboards. Ce pot să-ţi spun e că la chitară bas e mai plăcut să cănţi, e mai spectaculos, vizual vorbind, dar direcţia pe care am decis să mergem a fost alta.

► Ce mai face Vince Clarke, ştiu că aţi rămas prieteni?

Intr-adevăr, suntem prieteni, dar nu avem cum să ne mai vedem. El locuieşte in America, are incă un copil. El e intotdeauna ocupat cu Erasure, iar noi suntem cu Depeche Mode, de aceea ne intălnim foarte rar. Cred că ultima oară ne-am văzut in 2005.

► Ce trupe noi iţi plac?

La această oră, trupa mea favorită e Digitalism, care e altfel decăt celelalte... In principal ascult trupe dance (pentru deejaying) şi astfel imi scapă trupele valoroase noi. Dar pe fiică-mea poţi s-o

intrebi, e cel mai bun judecător al trupelor noi... Eu sunt mai mult cu cele vechi, pe care le consider cele mai bune...

► Ce muzică ai in lista ta de DJ?

In căteva ore de deejaying voi prezenta o muzică diversă, ceva vechi, căteva noi, ceva mixuri Depeche Mode, ceva pop, puţin rock şi, in principal, electro dance.

Dezamăgiţi

► Ca suporter Chelsea, ce părere ai de plecarea lui Mourinho?

Eu credeam că vrei să mă

intrebi ce cred despre Dan Petrescu... Referitor la plecarea lui Mourinho, toţi vechii suporteri suntem nemulţumiţi, el ne-a adus multe trofee. Dar pănă la urmă avem un Big Boss, domnul Abramovici. Şi intotdeauna şeful e cel care are căştig de cauză, el are banii, e clubul lui. Dar noi suntem foarte dezamăgiţi, in Anglia ii spunem lui Mourinho "the special one".

► OK, spune-mi ce crezi despre Dan Petrescu?

El a jucat mulţi ani pentru Chelsea şi a fost marele favorit al suporterilor. Aceştia au compus un căntec special pentru el... Dar nu mă pune să ţi-l cănt la telefon!

► Ştiu că aveai un restaurant, Gascogne. L-ai inchis?

Cu căţiva ani in urmă l-am văndut, dar l-am avut timp de zece ani, a fost distractiv, intr-o zi, dacă o să am timp, mi-ar plăcea să deschid altul. Dacă unii dintre cititorii voştri au un restaurant,

atunci ei ştiu căte probleme se ivesc zilnic. Intr-un fel, micul meu restaurant imi punea chiar mai multe probleme decăt aveam intr-un supergrup ca Depeche Mode...

Album-glumă

► Ce trupe ai in vizor pentru a fi produse de Toast Hawaii?

Acum casa mea de discuri nu e foarte activă, şi asta e destul de frustrant pentru mine, pentru că e ca şi cum aş fi cu DM in turneu sau in studio timp de doi ani, cu pauză doar de Crăciun, după care un an sunt liber. E foarte greu in acel an să găsesc artistul potrivit şi să caut artişti; căt sunt ocupat cu DM este imposibil. In acest an am decis să fac ceva deejaying, dar poate data viitoare mă voi ocupa de casa de discuri.

► Ştiu că "Toast Hawaii" este şi titlul albumului tău solo.

E mai mult un album-glumă, din care nu există decăt două exemplare in lumea intreagă! Din păcate, unul il are Martin Gore şi il pune tuturor prietenilor, care răd in hohote cănd il ascultă, iar a doua copie e la mine.

► Plănuieşti un alt album solo?

Nu cred, vezi tu, primul a fost un disc atăt de bun, s-a văndut atăt de bine (două exemplare!), incăt, deocamdată, nu vreau un altul.

► Ce părere ai despre "Some Valium for Fletch"?

Some ce? Nu ştiu despre ce e vorba, nici măcar nu am auzit despre aşa ceva. Voi căuta pe internet să văd ce imi spui tu acolo.

(Parodie după piesa Depeche Mode "Somebody", disponibilă la Filefactory.com sau Torrentspy.com sub titlul "Depeche Mode parody - Some Valium for Fletch". Este a doua piesă DM parodiată de acelaşi forumist, prima fiind "Martin the Divorcer" - n.a.)

×
Subiecte în articol: arte depeche mode