x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Jean Constantin: Somali, micul rege al ţiganilor

Jean Constantin: Somali, micul rege al ţiganilor

de Roxana Ioana Ancuta    |    06 Oct 2007   •   00:00
Jean Constantin: Somali, micul rege al ţiganilor

După mai bine de patru ani, Jean Constantin joacă un rol important intr-un lungmetraj, "Roming",care prezintă povestea lui Somali, cel mai mic rege al ţiganilor sau, cel puţin, posesorul celui mai mic regat din căte există.

După mai bine de patru ani, Jean Constantin joacă un rol important intr-un lungmetraj. Filmul se numeşte "Roming" şi prezintă povestea lui Somali, personajul interpretat de Jean, cel mai mic rege al ţiganilor sau, cel puţin, posesorul celui mai mic regat din căte există.

Jurnalul Naţional: Cum s-a ajuns la dumneavoastră pentru acest rol?

Jean Constantin:Au fost căteva probe pentru film. S-au prezentat mai mulţi actori din ţară. Şi cuplul Nae Lăzărescu şi Vasile Moraru, mi se pare. Am aflat şi eu, aşa că m-am dus la concurs. Şi am reuşit. Asta a fost.

Jurnalul Naţional:Ce-aţi primit la probă?

Jean Constantin:M-au pus să fac ceea ce-l interesa pe regizor. Mi-au dat ei nişte replici şi au mai fost nişte improvizări. Apoi au văzut şi căteva scene din filmele in care am mai jucat eu, acelea cu haiduci. In final au spus: "asta e bun pentru rolul nostru!".

Jurnalul Naţional:Apropo, care a fost cel mai recent rol al dumneavoastră?

Jean Constantin:Recent, n-am mai fost distribuit in filme. De vreo patru ani n-am mai jucat nici un rol important.

Condiţii de filmare dificile

Jurnalul Naţional:Cine e Somali?

Jean Constantin:E personajul meu din filmul "Roming".

Jurnalul Naţional:Şi v-a plăcut rolul pe care l-aţi interpretat?

Jean Constantin:Sigur că da. Spre deosebire de ceea ce făceam eu inainte este diferit. Este mai serios. In film se vorbeşte despre viaţa ţiganilor din Cehia. Acolo furau toţi, in afară de mine. Eu imi vedeam de treabă, pentru că aveam cinci copii, munceam pe peste tot... Filmările au avut loc in nişte condiţii destul de dificile. Am filmat chiar şi pe lac. Am avut parte şi de ceaţă artificială. S-a muncit foarte mult şi s-a filmat numai la Praga.

Jurnalul Naţional:Aţi reuşit să vedeţi "Roming"?

Jean Constantin:Am văzut ceva din el. Mi se pare interesant.

Jurnalul Naţional:Doar atăt? Interesant!?

Jean Constantin:Păi da ce să zic!? E pentru Oscar. ...(răde) Sunt nişte chestii interesante in film pe care le-am făcut cu pasiune.

Jurnalul Naţional:La cinema mai mergeţi?

Jean Constantin:In primul rănd că in Constanţa nu mai există nici un cinematograf.

Jurnalul Naţional:Vorbiţi serios?

Jean Constantin:Păi, dacă vă spune Jean Constantin! Nu există cinematograf in Constanţa!

Jurnalul Naţional:Şi prin Bucureşti au mai desfiinţat din ele... Dar, in rest, ce mai faceţi?

Jean Constantin:Nimic. Am participat şi eu la nişte spectacole pe litoral, cu Stela, cu Maria Dragomiroiu, şi in rest am stat acasă. Pe aici, cu bătrăneţea.

Jurnalul Naţional:Ce rol v-ar fi plăcut să jucaţi pănă acum şi nu aţi apucat?

Jean Constantin:Nu mi-am dorit aşa roluri cine ştie ce. Ce mi s-a dat am jucat. Am executat. Acum joc intr-un film al lui Sergiu Nicolaescu, "Supravieţuitorul".

Jurnalul Naţional:Păi, văd că aveţi activitate...

Jean Constantin:Aşa, din cănd in cănd. Mai măncăm o păine.

Road-movie poetic şi comic

Ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, Petr Dokladal, a spus, miercuri, la vizionarea comediei "Roming" (foto) că filmul a fost in preferinţele cehilor fiind o comedie "light" balcanică. "Mi-a plăcut foarte mult filmul, mai ales actorii romăni, in special Jean Constantin, pe care l-am intălnit la premiera de anul trecut de la Praga. Momentele mai poetice ale poveştii secundare jucate de romăni sunt mai bune decăt povestea iniţială, realizată de actori cehi. Este un moment istoric, in care cele mai bune cinematografii din Europa de Est colaborează", a spus ambasadorul. Din păcate, Jean Constantin, personajul Somali, nu a putut fi prezent la vizionarea filmului din cauza unor probleme de sănătate.

roxana.ancuta@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte jurnalul jean jean constantin