x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La vremuri noi, Timpuri Noi

La vremuri noi, Timpuri Noi

18 Apr 2005   •   00:00

Dupa o pauza de patru ani, Timpuri Noi revin cu forte proaspete, intr-o formula noua pentru care a fost nevoie de destramarea altor trupe in voga.



  • de RALUCA GRINTESCU

  • EXPLOZIE. Timpuri Noi au umplut la refuz atat clubul Backstage cat si Preoteasa
    Mai exact Partizan - de unde a purces Artanu - si Taxi, care a ramas fara Adrian Bortun si Andrei Barbulescu. Concertul-eveniment a avut loc tot pe scena clubului Backstage, joi, 14 aprilie, unde au concertat si ultima oara inainte de "disparitie", in ianuarie 2001.

    Nascut din nevoia de a parodia vremurile, sau pur si simplu dintr-un manifest de simpatie pentru parabola lui Chaplin, trupa Timpuri Noi si-a creat un stil unic, greu de confundat. Backstage-ul a fost luat cu asalt de fanii trupetilor, care s-au bucurat nespus de intoarcerea lor, dansand si cantand la unison piese arhicunoscute publicului, dar si piese noi. Preambulul a fost asigurat de duetul Berti Barbera - Nicu Patoi, care a interpretat cateva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodata.

    A doua zi, trupetii au revenit in Casa de Cultura a Studentilor. Desi initial au dorit sa sustina un recital unplugged, au renuntat la idee. Si asta pentru ca trupa a vrut sa le arate tinerilor ce inseamna rockul "inventat" de ei.

    STUDENTU’ PACALIT
    Un singur lucru a umbrit ceea ce putea fi o seara "cool" in Preoteasa.

    Desi meniul arata negru pe alb ca o bere costa 22.000 lei, chelnerul a urcat pretul. "Cand e concert, berea este 35 de mii", s-a scuzat el. Dar asta nu era scris pe nicaieri.

    Ne intrebam ce s-ar fi facut domnul chelner daca studentul, si asa sarac, ar fi avut in buzunar doar 22 de mii de lei. (Adriana Paduraru)
    ×
    Subiecte în articol: culture club