x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lansare de carte la Penitenciarul Rahova

Lansare de carte la Penitenciarul Rahova

21 Mar 2005   •   00:00

Maine, la Penitenciarul Rahova, Editura Polirom va lansa cartea jurnalistului Eugen Istodor (foto), "Vietasii de pe Rahova".

Lansarea va avea loc in cadrul manifestarilor care marcheaza 10 ani de la infiintarea editurii, cu aceasta ocazie Polirom facand si o donatie consistenta bibliotecii penitenciarului.

"Eu nu aveam nici o chemare sa intru in puscarie pentru a scrie aceasta carte", marturiseste autorul. "Insa mi s-a pus pata sa dau o lovitura. Voiam un subiect care sa-mi imbrace starile, sa ma zguduie complet, care sa ma ingroape in real pana la disparitie. Vrajitoarele? Expirat. Hotii? Nu. Puscariasii. Care? Am supralicitat. Ce-ar fi sa fac cu ultimele scursori, criminalii? Am gasit povesti care imi placeau. Cum furasera, cum iubisera, cum talharisera, cum ma pacaleau. Vali, cea care a introdus pe computer textul cartii, imi povesteste cum umbla cu facaletul prin casa, dupa citirea cartii mele, de frica".

Potrivit editorilor, "Vietasii de pe Rahova" este o carte cu totul inedita despre, de fapt, cu acei oameni care, pentru ca au facut din exceptie - de la norma, lege, morala - un mod de viata, au primit pedeapsa maxima: puscarie pe viata. Cum au ajuns aici? Ce mai poate sa insemne "viata" pentru ei? Cum isi omoara timpul intre zidurile inchisorii? "Vietasii" si-au spus povestile - unii contra cost (tigari, ness, chiar o pereche de adidasi 42), altii pe gratis. (Sebastian S. Eduard)

BIOGRAFIE
Eugen Istodor, absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, semneaza rubricile permanente de interviu si reportaj din saptamanalul Academia Catavencu, precum si cea de interviu din Dilema veche. A predat un curs la Centrul pentru Jurnalism Independent, a fost realizator de program la Radio Delta si Radio Pro FM si colaborator al Pro TV si Radio Europa Libera.

×
Subiecte în articol: arte