x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Londra: se deschide Stagiunea Societăţii George Enescu

Londra: se deschide Stagiunea Societăţii George Enescu

de Sebastian S. Eduard    |    07 Oct 2010   •   00:00

Astăzi se deschide la ICR Londra stagiunea 2010/2011 a Societăţii Enescu, cu un concert susţinut de violonista Clara Cernat şi pianistul Thierry Huillet. Programul concertului include Sonata nr. 1 în A minor Op. 105 de R. Schuman, Sonata în C minor pentru violă şi pian de F. Mendelsson-Bartholdy şi două lucrări de G. Enescu: Konzertstück pentru violă şi pian şi Sonata nr. 3 Op. 25 Dans le caratère populaire Roumain.

Societatea Enescu a fost înfiinţată de Institutul Cultural Român din Londra în 2007, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta a României, pentru a promova creaţia enesciană în mediul britanic. Preşedintele Societăţii este dirijorul Cristian Mandeal, iar directorul artistic este violonistul Remus Azoiţei. Stagiunea Societăţii Enescu se desfăşoară în perioada octombrie-iulie, iar concertele au loc în prima zi de joi a fiecărei luni.

Sala de concerte a Institutului este gazda unor muzicieni de prestigiu, care interpretează Enescu alături de un repertoriu universal, iar concertele au devenit un reper important în agenda publicului meloman londonez. Din 2009, ICR Londra în colaborare Royal Academy of Music oferă şi bursa de studiu Societatea Enescu, câştigătorul pentru anul academic 2010/2011 fiind pianistul Florian Mitrea.

×
Subiecte în articol: arte