x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lucian Mandruta lanseaza "Fabrica de tamaie"

Lucian Mandruta lanseaza "Fabrica de tamaie"

03 Noi 2004   •   00:00

Din decembrie, Lucian Mandruta va intra cu adevarat in randul vedetelor de televiziune. Inainte sa soseasca Mos Craciun, isi va lansa cartea "Fabrica de tamaie".

"Am vazut ca imediat ce devii vedeta, trebuie sa-ti lansezi o carte, asa ca m-am gandit ca nu pot fi mai prost decat ceilalti. Aceasta carte reprezinta un semn de abdicare in fata modei impuse de celelalte vedete", isi justifica stiristul gestul artistic.

"Fabrica de tamaie", editata cu ajutorul Editurii Polirom, reuneste "o colectie grasuta de eseuri" publicate in ultimii cinci ani in Dilema de vedeta Antenei 1. Ca atare, Lucian nu o recomanda publicului care nu a citit pana acum aceste texte. Cum isi caracterizeaza autorul opera? "Nu e o carte militanta, pentru ca nu militez pentru nimic. Sunt un resemnat."

Lansarea "Fabricii" lui Lucian va avea loc la inceputul lunii decembrie, in prezenta "celor de fata si a celor ce vor lipsi, sa le fie rusine, desi s-ar putea sa nu fie din vina lor". De elogii se va ocupa, dupa toate aparentele, chiar el. Nu crede ca altcineva va putea sa o faca mai bine. Stiristul si-ar dori sa parasuteze din avion cartile pentru a le oferi publicului. Ideea i-a venit de la bancul potrivit caruia o data cu intrarea Cehiei in NATO, americanii s-au gandit sa parasuteze un transport umanitar de vocale pentru limba ceha. (Mihaela Suciu)

×
Subiecte în articol: arte